Társoldalunk:

Bajnokként sem enged ki a Barca

2006.05.07. 0:05

A Barcelona csapata már bajnokként lépett pályára az Espanyol elleni városi derbin a Primera División 37. fordulójában, és a Nou Campban 2-0-s győzelemmel ünnepelt a gránátvörös-kék alakulat. A második helyre pályázó Valencia értékes két pontot hagyott veszni, mert csak 1-1-re volt képes az Alético Madrid ellen, míg az UEFA-kupa-döntőre készülő Sevilla 2-0-ra győzött a már kiesett Málaga ellen.

Ünnepi hangulatban kezdődött a mérkőzés, a Barca-szurkolók egy fantasztikus élőképpel készültek, míg az Espanyol játékosai díszsorfalat álltak a bajnokcsapat tagjainak, akiket aztán percekig fotóztak.

Az Espanyol védelme talán még a 20. percben is  a riválist ünnepelte, mert ajándékoztak egy gólt a hazaiaknak, Eto'o, Larsson és Ronaldinho akciózott, majd a kameruni balról középre lőtte a labdát, ahol Jarque olyan szerencsétlenül ért bele, hogy Iraizoz kapus lába között a hálóba került a játékszer.

Volt dolga a másik oldalon a Victor Valdes helyén szereplő Jorquerának is, de több alkalommal is remekül védett, így megmaradt a Barca előnye. A második játékrész elején be is biztosította a győzelmet a BL-döntős, Deco pöckölt a leshatáron kilépő Larsson elé, aki nem tudta igazán emlékezetéssé tenni az utolsó Nou Camp-beli fellépését, mert a kapusba lőtte a labdát, de a kipattanóra érkezett Ronaldinho, és kis táncolás után a jobb sarokba helyezett.

A szerdai UEFA-kupa-döntőre készülő Sevilla sikeres főpróbát tartott, miután 2-0-ra legyőzte a már kiesett Málagát. A Valencia az Atléticót fogadta a Mestallában, és a 11. percben büntetőhöz jutott, amikor Leo Franco elhúzta Villa lábát.

A tizenegyest a sértett végezte el, és a balra vetődő kapus helyére gurította a labdát, megszerezve 24. gólját, amivel közelebb került Eto'o-hoz. Nem sokkal később jött az egyenlítés, egy szabadrúgás után Maxi Rodríguez maradt egyedül, első kísérletét még védte Canizares, másodjára viszont a hálóba továbbított.

Mivel a folytatásban nem változott az állás, így a Real Madrid egy esetleges Villarreal elleni győzelemmel három pontra elhúzhat a Valenciától, azaz nagyon közel kerülne az automatikus BL-részvételt jelentő második helytől.

Primera División, 37. forduló:
Barcelona - Espanyol 2-0 (1-0)
gól: Jarque (20., öngól), Ronaldinho (51.)

Málaga - Sevilla 0-2 (0-1)
gól:
Renato (18.), Fernando Sales (89.)

Valencia - Atlético Madrid 1-1
gól: Villa (11., 11-esből), illetve Maxi Rodríguez (20.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK