Vágólapra másolva!
Az Arsenal végzett a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen a labdarúgó Premier League-ben, miután Thierry Henry mesterhármasával nyert a Wigan ellen, míg a Tottenham Hotspur kikapott a West Ham United otthonában.

A Spurs játékosai igazán pechesek voltak, hiszen hónapok óta a negyedik helyen álltak a bajnokságban, ám a döntő napon, vasárnap ételmérgezés miatt több labdarúgó is legyengült. Kora délután még úgy tűnt, veszélybe kerülhet a Premier League-mérkőzés megrendezése. A liga illetékesei két órával a 16 órai kezdés előtt megvizsgálták a játékosokat, s végül úgy döntöttek, megrendezhető az összecsapás. A Tottenham végül kikapott, pedig győzelem esetén a - talán - BL-t érő negyedik helyen végzett volna.

A bajnok Chelsea vereséggel búcsúzott az idénytől. A második helyen záró Manchester United biztosan nyert a Charlton ellen, ám a győztes gárda holland klasszisa, Ruud van Nistelrooy - miután megtudta, hogy nem jelölték a kezdőcsapatba - egyszerűen hazament. Sokak szerint ez egyértelmű jel, hogy a gólerős támadó nyáron távozik a klubtól.

A MU ezüstérmét még "veszélyeztette" a Liverpool, ám a Vörösök Portsmouth elleni 3-1-es sikere - mivel a Ferguson-csapat is nyert - csak a harmadik helyhez volt elegendő.

A zárófordulóban a kieső West Bromwich Albion magyar csatára, Gera Zoltán gólt szerzett (légiósunk Greening passzát közelről vágta a kapuba), de csapata döntetlennel zárt, pedig a 84. percig 2-0-ra vezetett.

Jelen állás szerint tehát úgy tűnik, hogy jövőre nem lesz magyar futballista az angol első osztályban, hiszen Király Gábor csapata, a Championshipben szereplő Crystal Palace a minap - hazai pályán - 3-0-ra kikapott a négycsapatos playoff első, Watford elleni találkozóján, s így igen kevés esélye maradt, hogy idegenben elérje a rájátszásos döntőhöz szükséges győzelmet.

Az persze könnyen lehet, hogy Gera Zoltánra lecsap egy élvonalbeli klub, mert bár az idény nagy részét kihagyta a 27 éves magyar középpályás, amikor pályán volt, szinte mindig átlagon felüli teljesítményt nyújtott. A hírek szerint legalább négy együttes érdeklődik iránta: a városi rivális Aston Villa, a Charlton, az Everton és legutóbb a West Ham United tapogatózásáról is hallani lehetett.

Premier League, 38. forduló:
Arsenal - Wigan Athletic 4-2 (2-2)
gól: Pires (8.), Henry (35., 56., 76.- utóbbi 11-esből), illetve Scharner (10.), Thompson (3.)
piros lap: Johansson (76., Wigan)

Aston Villa - Sunderland 2-1 (1-0)
gól: Barry (43.), Ridgewell (78.), illetve Collins (88.)

Blackburn Rovers - Manchester City 2-0 (1-0)
gól: Hizanisvili (35.), Kuqi (52.)
piros lap: Tugay (59., Blackburn)

Bolton Wanderers - Birmingham City 1-0 (0-0)
gól: Te (65.)

Everton - West Bromwich Albion 2-2 (0-1)
gól: Anichebe (84.), Ferguson (90.), illetve Gera (14.), Martinez (47.), Richardson (58.)

Fulham - Middlesbrough 1-0 (0-0)
gól: Helguson (84.- 11-esből)

Manchester United - Charlton Athletic 4-0 (3-0)
gól: Saha (19.), Ronaldo (23.), Euell (35. - öngól), Richardson (58.)

Newcastle United - Chelsea 1-0 (0-0)
gól: Bramble (73.)
piros lap: Carr (75., Newcastle)

Portsmouth - FC Liverpool 1-3 (0-0)
gól: Koroman (85.), illetve Fowler (52.), Crouch (84.), Cisse (89.)

West Ham United - Tottenham Hotspur 2-1 (1-1)
gól: Fletcher (10.), Benayoun (80.), illetve Defoe (35.)

[origo]/(MTI)