Vágólapra másolva!
Angliában a kupadöntőket egészen 2000-ig rendszeresen a Wembleyben rendezték, ám mivel a világ egyik leghíresebb stadionját lebontották, a briteknek új helyszínt kellett találniuk a finálék megrendezésére. Ez végül a cardiffi Millennium Stadium lett, amelyet az 1999-es rögbi-világbajnokságra építettek, és azóta ott játsszák az FA-kupa, a Ligakupa és az alacsonyabb divízókban szereplő együttesek számára kiírt LDV Van's-kupa döntőjét, illetve az osztályozók fináléit is.

A találkozók mindegyike rendben le is zajlott, ám a mindenre odafigyelő drukkerek egy furcsa dologra lettek figyelmesek: néhány éven keresztül a stadionban megrendezett valamennyi futballmeccsen az a csapat diadalmaskodott, amelyik a két öltöző közül az északra esőt használta, és amelynek szurkolói az északi lelátón foglaltak helyet. E találkozók közé tartozott a három 2001-es kupadöntő, a három osztályozó, és a sorozat a következő évben sem szakadt meg, hiszen a Ligakupa döntőjét az a Blackburn Rovers nyerte, amely az északi öltözőben készülhetett a találkozóra.

A stadion vezetősége szerint mindez csupán a véletlen műve, és mindössze egy statisztikai érdekességről van szó, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy a futballisták meglehetősen babonásak, éppen ezért úgy gondolták, megpróbálnak tenni valamit annak érdekében, hogy "kiegyenlítsék az esélyeket". Éppen ezért az következő LDV Van's-kupa döntője előtt felkértek egy feng shui-specialistát, hogy megtörje a déli öltöző átkát.

A feng shui szerint a tárgyak, bútorok, épületek elhelyezésének nagyon fontos szerepe van a pozitív energia felszabadításában, és nem mindegy, hogy egy adott helyiség hogyan van berendezve. A Millennium Stadiumban éppen ezért rövidesen megjelent a nottinghami Paul Darby, aki járatos a feng shui művészetében, és végrehajtotta az ilyenkor szokásos rituálékat: megvizsgálta az öltöző berendezését, szükség esetén megváltoztatta azt, emellett gyertyákat gyújtott, és elmormolt pár imát.

"Nem azt akartam elérni, hogy a déli öltözőben készülő csapat nyerjen, csupán az esélyeket szerettem volna kiegyenlíteni" - állította Darby, akinek közreműködését az angol liga is jóváhagyta. "Az edzők gyakran szoktak beszélni a pszichológiai hadviselésről a mérkőzések előtt, és nagyon örülünk, hogy a Millennium Stadium vezetői komolyan veszik a dolgot. Nem hisszük, hogy bármiféle átok ülne a déli öltözőn, és biztosak vagyunk benne, hogy a pályán a jobbik csapat fog nyerni, de egy kis feng shui senkinek sem árt" - mondta a liga szóvivője.