Vágólapra másolva!
A labdarúgó Borsodi Ligában szereplő ZTE FC-t működtető Zrt. igazgatótanácsa hétfői ülésén felmentette Szentes Lázár vezetőedzőt és szakmai stábját a munkavégzés alól. A szakember utódjáról később születik döntés, az új tréner szabad kezet kap a szakmai stáb kialakításánál.

A zalaegerszegiek vasárnap 5-1-es vereséget szenvedtek az éllovas Újpest FC vendégeként, a tabellán a 13. helyen állnak, és hat pont választja el őket a kieső pozíciót elfoglaló Vasastól. A szezon előtt a zalaegerszegi vezetők az első hat közé várták az együttest.

Nagy Ferenc, a ZTE FC Zrt. igazgatótanácsának elnöke elmondta: a csapat kilenc hete nem nyert bajnoki mérkőzést, és a vezetők úgy látták, meg kell állítani a negatív folyamatokat. "Egyre közelebb kerültünk a kiesőzónához, nem várhattunk tovább, muszáj volt tennünk valamit" - mondta Nagy. "Természetesen a játékosok is felelősek a kialakult helyzetért, a nyári szünetben a keretben is végrehajtjuk az általunk szükségesnek tartott változtatásokat, erre azonban szezon közben nincs lehetőségünk. Bízunk benne, hogy egy-két napon belül megtaláljuk az új vezetőedzőt. Ha ez nem sikerül, akkor az átmeneti időszakban az utánpótlás együtteseinknél dolgozó szakemberek közül kérünk majd fel két trénert az első csapat edzéseinek vezetésére."

Nagy hozzátette: az új tréner szabad kezet kap a szakmai stáb kialakításánál, így az sem kizárt, hogy a hétfőn felmentett pályaedző és kapusedző is folytathatja a munkát. Az MTI megpróbálta elérni Szentest, aki azonban nem akart nyilatkozni.

Edzőváltások a labdarúgó Borsodi Liga 2005/2006-os szezonjában:
Diósgyőr: Gálhidi György helyére Zoran Kuntic, szeptember 22-23., Kuntic helyére Pajkos János, október 21.
FC Sopron: Csank János helyére Selymes Tibor, szeptember 25., Selymes helyett Nagy Tamás, február 7., Nagy Tamás helyett László Csaba február 9-13., Dario Bonetti, február 17., Dario Bonetti helyett Vass László, április 30.
Pécs: Ott József helyére Keszei Ferenc, szeptember 27.
FTC: László Csaba helyére Gellei Imre, november 8-10.
Pápa: Szentes Lázár helyére Zsivóczky Gyula, november 14., majd Gálhidi György, december 27., Gálhidi György helyett Zsivóczky Gyula, március 28.
Győr: Reszeli Soós István helyére 2006. január 1-től Csank János
Vasas: Egervári Sándor helyére egy mérkőzésre Antal Péter, december 5., majd Pintér Attila, december 20.
ZTE FC: Szentes Lázár helyett ?, május 8.