Társoldalunk:

A bírót kritizálják az Arsenal játékosai

2006.05.18. 9:51

Karrierjének egyik legfájdalmasabb pillanatát élte át szerdán este Jens Lehmann, a párizsi Bajnokok Ligája-döntőben vesztes angol Arsenal kapusa, a német válogatott első számú hálóőre, miután a Barcelona elleni mérkőzésen a tizenhatoson kívül faultolta Eto'o-t, a spanyolok játékosát, s ezért piros lapot mutatott fel neki a norvég játékvezető.

"Ez a mérkőzés a sírig elkísér" - idézte csütörtöki számában a Bild a kiállított kapust, aki hátrányos helyzetbe hozta csapatát, s hiába szerezte meg a vezetést az Arsenal, a Barcelona a második félidőben két gólt rúgott a tíz főre olvadt angoloknak, s elhódította a kupát. Az Arsenal az idei BL-sorozatban a 995. percben kapott először gólt.

A Der Tagesspiegel német napilap egyenesen úgy vélte, hogy Lehmann vesztette el az angolok számára a finálét. A világbajnokság előtt álló németeket leginkább az izgatja, hogy milyen maradandó nyomot hagy a sokk Lehmannban, aki hosszas rivalizálás után szerezte meg az egyes számú mezt Oliver Kahnnal, a Bayern München kiválóságával szemben.

"Nem olyasvalaki vagyok, aki mindenen rögtön túl tudja tenni magát. Ha örülök, örülök, ha szomorú vagyok, szomorú vagyok. Ez az állapot eltart még néhány napig. El tudom nyomni magamban a kellemetlen dolgokat, de minden mérkőzés, akár megnyert, akár elvesztett, egyfajta tapasztalat. Valami mindig megmarad, de remélem, hogy a párizsi mérkőzésből is kilábalok" - mondta Lehmann egy csütörtöki interjúban.

Arra a kérdésre, hogy szerdai szereplésének nem lesznek-e negatív lelki kihatásai a június 9-én kezdődő világbajnokságon, Lehmann úgy felelt, hogy az egy más vetélkedés lesz, egy új kihívás, s nagyon jó, hogy újabb nagy feladat áll küszöbön.

"Ám ezt a mérkőzést, az Arsenal-Barcelonát magammal viszem a sírba is" - mondta Lehmann, aki nem akar változtatni a kapusi szerepkört a söprögető szerepkörével vegyítő játékfelfogásán, ami eddig szerinte - a párizsi malőr ellenére is - jól bevált.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK