Vágólapra másolva!
Három ember megsérült a riói Maracaná stadionban, amikor egy civilruhás rendőr lövöldözni kezdett a szurkolókra a Flamengo és az Ipatinga csapatainak meccsén, a brazil kupa elődöntőjében.

Forrás: [origo] nem ritkák a brazil balhék

A katonai rendőrség tribünön posztoló alkalmazottja, a szemtanúk szerint minden látható ok nélkül kapta elő kézifegyverét és tüzelt a közelében levőkre, akik közül egy 26 éves férfi súlyos sérülést szenvedett: a lövedék a koponyájába csapódott. Egy másik áldozat, akit szintén kórházba szállítottak, a kezén sérült meg, míg harmadik társuk megúszta, mivel neki csak súrolta az arcát a golyószilánk, s őt még a stadionban ellátták az orvosok.

A tettes, akinek akciójára egyelőre nincs magyarázat, az Ipatinga gólja után kezdett a lövöldözésbe, hatalmas pánikot keltve a nézőtéren. A hatóságok azt is vizsgálják, hogyan csempészte be a pisztolyt a civilruhás rendőr, akinek birtokában a meccs alatt nem lehetett volna semmiféle lőfegyver.

Amúgy a mérkőzést a Flamengo nyerte 2-1-re, s a kupáért a Vasco da Gamával vív meg, amely a Fluminensén jutott túl sikerrel a másik elődöntőben.