Vágólapra másolva!
Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott debütáló szövetségi kapitánya szerint a túlzott bizonyítási vágy okozta görcsösség miatt akadozott csapata játéka az első félidőben, de a folytatásban nyújtott produkcióval rászolgált az Új-Zéland felett aratott 2-0-s győzelemre.

Forrás: [origo] Reakciók a mérkőzés után

"Jó néhány futballistám görcsös volt, ami talán érthető, hiszen ez volt az első közös fellépésünk, ráadásul többen hosszú kihagyás után tértek vissza a nemzeti együttesbe. Az eső sem jött jól, mert rövidpasszos, kényszerítős játékot terveztünk, amelybe ráadásul az előbb említett ok miatt sok hiba csúszott" - elemezte az első játékrész visszafogottabb teljesítményét a magyar szakvezető, aki a görcsös játékra példaként említette a csapatkapitány Dárdai Pált, de hozzátette, a folytatásra alaposan feljavult a Hertha BSC légiósának teljesítménye.

Bozsik elmondta, örült volna, ha sikerül további két gólt szereznie együttesének, mert erre tetszetős támadások végén megvoltak a lehetőségek, ugyanakkor elárulta, többet kapott az új-zélandi válogatottól, mint azt előzetesen várta.

A szakvezető nem kívánt külön kiemelni senkit csapatából, de azt megemlítette, hogy Király Gábor két nagyszerű védésére nagy szükség volt a győzelemhez.

Bozsik Péter csütörtökön kijelölte keretét a keddi, Anglia elleni barátságos mérkőzésre. A szakvezető 20 fős csapatában ezúttal helyet kaptak a bajnoki címvédő Debrecen együttesének játékosai is, akikre a szerdai, Új-Zéland elleni összecsapáson nem számíthatott. A csapat vasárnap délben találkozik a Margitszigeten, és hétfőn reggel repül a szigetországba. A mérkőzés magyar idő szerint kedden 21.05-kor kezdődik a Manchester United stadionjában.

A magyar válogatott kerete
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Végh Zoltán (MTK Budapest)
védők:
Sebők Vilmos (Zalaegerszegi TE), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Pető Zoltán (FC Brussels), Fehér Csaba (Willem II), Éger László, Komlósi Ádám, Halmosi Péter (mind Debreceni VSC), Lőw Zsolt (Rostock) középpályások: Dárdai Pál (Hertha BSC), Molnár Balázs (Zalaegerszegi TE), Vadócz Krisztián (Auxerre), Tóth Balázs (Malatyaspor), Polonkai Attila (REAC)
csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Huszti Szabolcs (FC Metz), Szabics Imre (FC Köln), Torghelle Sándor (Panathinaikosz), Rajczi Péter (Újpest FC)