Vágólapra másolva!
Az angolok a jövő pénteken rajtoló németországi labdarúgó-világbajnokságra készülnek, így a keddi, magyarok elleni barátságos találkozóra is a vb-keretből válogat Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány, aki a tervek szerint a legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát Manchesterben. Nem mondhatni, hogy a brit sajtó kiemelt figyelmet fordítana a magyar válogatottra: a szigetországi lapok csak a vb-vel, Rooneyval, Lamparddal és Gerrarddal foglalkoznak. A mieinknek még mindig az adhat lökést, hogy 1953-ban Puskásék megszakították az angolok 90 éven át tartó hazai veretlenségi sorozatát. A találkozó magyar idő szerint 21.05-kor kezdődik és élőben lehet majd követni az [origo]-n.

A lapok - a Daily Telegraphot leszámítva - egy sort se szentelnek Bozsik Péter együttesének, kizárólag azt boncolgatják, hogy miként fér be egy csapatba Steven Gerrard és Frank Lampard, illetve Wayne Rooney mikorra épül fel lábközépcsonttörése után.

A vb-láz az iparvároson is meglátszik, főterén (Piccadilly Square) egy olyan óriáskivetítőt állítottak fel, ami egy hatalmas félbevágott labda - természetesen a Teamgeist, a vb hivatalos játékszere. Ezen folyamatosan különféle hírek láthatók és hallhatók a vb-n résztvevő 32 csapatról, időnként pedig megjelenik egy óra, amely visszaszámol az első mérkőzés kezdő sípszaváig. Hétfőn ugyanakkor elég kevesen ácsorogtak előtte, mivel félóránként rendre felhőszakadás vette kezdetét.

A The Sun című napilap közepén nyolcoldalas mellékletet közöl a jövő pénteken kezdődő tornáról, melyből kettőn, majd a hátsó sportoldalokon további kettőn a Liverpool és a Chelsea játékmesterének összeférhetőségét elemzi. A két sztár kifejti, hogy tudnak együtt játszani, de ezt Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitánynak kell eldöntenie.

A Daily Mirror azt emeli ki, hogy Rooney csatlakozott társaihoz, de egyelőre csak az erősítőtermet látogathatja, illetve két oldalon át Gerrard és Lampard esetleges szerepéről, valamint a csoportriválisokkal kapcsolatos hírekről számol be. A Daily Sport Rooneyt lehetséges KO-királynak titulálja, mivel a beszámoló szerint a Manchester United csatára éppen a kieséses szakaszra épül fel.

A The Times is megkezdte a vb-visszaszámlálást, legendás pillanatokat és legendás sztárokat idéz fel, hétfői számában az argentin Diego Maradonának szentel két oldalt.

A Daily Telegraph az egyetlen angol lap, amely foglalkozik a magyar válogatottal, azonban ez sem Bozsik Péter csapatáról ír... A hír a szintén Manchesterbe érkező Grosics Gyuláról és Buzánszky Jenőről szól, akik tagjai voltak a legendás Aranycsapatnak, amely 1953-ban megszakította az angolok 90 éven át tartó hazai veretlenségi sorozatát. A beszámolóból kiderül, nemcsak együtt jöttek a csapattal, de egy szállodában is laknak a jelenlegi legjobbakkal. A magyar szövetségi kapitányról is azt tartja fontosnak elmondani a lap, hogy Bozsik József fia. A cikk alján egészen kis betűkkel a keretet alkotó 20 játékos nevét azért felsorolják.