Vágólapra másolva!
Három helyen változtatta meg kezdőcsapatát az Új-Zéland elleni meccshez képest Bozsik Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki Anglia ellen a védelemben eszközölt változtatásokat. Eszerint Sebők Vilmos, Pető Zoltán és Lőw Zsolt helyét Éger László, Komlósi Ádám, illetve Halmosi Péter veszi át. A hírek szerint az angoloknál is lesz meglepetés az előzetesen jósolt kezdő tizenegyben: a sérüléséből felépült Michael Owen szinte biztos, hogy nem lép pályára.

Bozsik Péter szövetségi kapitány a délelőtti edzés után ismertette a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatát a 21.05-kor kezdődő manchesteri, angolok elleni barátságos mérkőzésre.

Eszerint a Király Gábor - Fehér Csaba, Éger László, Komlósi Ádám, Halmosi Péter - Molnár Balázs, Dárdai Pál, Tóth Balázs - Gera Zoltán, Huszti Szabolcs - Szabics Imre összeállítású tizenegy lép pályára a jövő pénteken rajtoló világbajnokságra készülő szigetországiak ellen.

A válogatottnak 11 órától taktikai értekezletet, majd rögtön utána edzést vezényelt a szakvezető. A tréningre az együttes szálláshelyéül szolgáló Hotel Mottram hatalmas, golf- és futballpályát magában foglaló parkjában, festői környezetben került sor. A szálloda Manchester külvárosában, csendes környezetben található, s talán mindent elmond róla, hogy 1996-ban, az angliai Eb-n ez volt a német válogatott "főhadiszállása".

A gyakorlás - amelyet megtekintett Anglia leghíresebb sportriportere, az esti meccset a BBC-n közvetítő John Motson is - nagyszerű hangulatban zajlott. Az elején labdázgatás szerepelt a programban, s a Bozsik Péter, Détári Lajos duó csoportjában levő Gera Zoltán és Szabics Imre folyamatosan az egykori világválogatott futballistát próbálta nehéz helyzetbe hozni, s minden egyes rontását széles vigyorral kísérve.

Persze a játékosok "Lajos bá"-ja tekintélyét megőrizve Bozsikot és Brockhauser István kapusedzőt késztette rontásra. A játék végül Détári kiesésével - "elfogyott" mindhárom élete - zárult, amelyet igazi gólöröm fogadott. "Döme" meg is jegyezte, majd este tízkor örüljenek ennyire a futballisták. A tréning a pontrúgások gyakorlásával ért véget.

Forrás: MTI

Jókedvű edzés Manchesterben

A szállodába sétálva folytatódott a mókázás: Gera vállalkozott minigolfozásra, de nem a hagyományos módon: kézből gurított a tükörsima pázsiton, a golflabda pedig a lyuk szélén gellert kapva kerülte el a célt. "Este pontosabb leszek" - mondta nevetve a West Bromwich Albion légiósa.

"Kettő-egy lesz az eredmény, persze nekünk" - mondta a Bozsik, a gólszerzőket illetően pedig viccesen hozzátette: "azt még nem döntöttem el, majd a délutáni csendespihenő alatt megálmodom".

Az angoloknál minden bizonnyal kimarad a kezdőcsapatból Michael Owen, akinek nem jött még rendbe teljesen a sérülése, így a szakvezetés nem szeretné megkockáztatni, hogy Wayne Rooney után másik klasszisát is elveszítse.

A hírek szerint Sven-Göran Eriksson a hagyományos 4-4-2-es felállással szemben az öt középpályás, egy csatár szisztémát szerette volna kipróbálni, így az egyetlen támadó szerepkörét a liverpooli Peter Crouch veheti át.

"Már eldöntöttük pontosan, mit akarunk játszani, de egyelőre nem árulom el" - mondta a svéd szakember, akinek egy helyen kell csak döntenie a kezdőcsapatot illetően. Ha a hagyományos formációt alkalmazza, akkor Jamie Carragher fut ki a kezdő tizenegy tagjaként, ha az öt középpályásra voksol, akkor Michael Carrick kerülhet a kezdőbe.

Az angolok várható kezdőcsapata: Robinson - G. Neville, A. Cole, Terry, Ferdinand, Carragher (Carrick), Gerrard, Lampard, Beckham, J. Cole, Crouch.

(MTI) / [origo]