Társoldalunk:

Bozsik védőket cserélt, Owen nem játszik

2006.05.30. 14:23

Talán soha nem kísérte el a magyar labdarúgó-válogatottat a teljes futballvezérkar, mint azt ezúttal, az angolok elleni, magyar idő szerint 21:05-kor kezdődő barátságos mérkőzés esetében teszi. Ennek az oka: a sportág irányítói szerda reggel Manchesterből utaznak az európai szövetség svájci központjába, Nyonba, ahol a 2012-es kontinensviadalra pályázók tartják prezentációjukat.

Kisteleki István MLSZ-elnök mellett Dunai Antal és Helmeczy László alelnökök is jelen vannak a szigetországban, akárcsak Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal (NSH) vezetője. A delegációnak tagja az Aranycsapat két legendája, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő is. Mindketten le voltak nyűgözve az Old Trafford látványától, ugyanakkor megjegyezték, ez sem írhatja felül a Wembley-stadion emlékét, amely számukra mindig az egyik legszebb, ha nem a legszebb létesítmény marad, hiszen 1953-ban ott szakították meg a házigazdák 90 éven át tartó veretlenségi sorozatát.

"A múlt héten már elpróbáltuk a prezentációt és azt gondolom, nagyszerűen sikerült. Az is biztosan jó pontot jelent, hogy a két ország miniszterelnökei közül Ivo Sanader személyesen reprezentálja a magyar-horvát pályázatot, míg Gyurcsány Ferenc videófelvételen keresztül üzen a küldötteknek" - mondta az NSH elnöke, aki szerint az Olaszországban kitört bundabotrány egyértelműen a közös pályázat malmára hajtja a vizet.

Forrás: MTI

Buzánszky Jenő

Hogy a magyar futball irányítói milyen kiemelt figyelmet fordítanak a válogatott angliai szereplésére, jól mutatja, hogy - a teljesség igénye nélkül - Vágner László, a játékvezetői bizottság elnöke, Sebes József, a felügyelőbizottság elnöke, Kutasi Róbert, a REAC és Gőbl Gábor, a Sopron ügyvezetője, valamint a korábbi klasszisok közül Mészöly Kálmán, Esterházy Márton és Kovács Kálmán is kíváncsi Bozsik Péter együttesének teljesítményére.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK