Vágólapra másolva!
Az FC Sopron 3 perccel a befejezés előtt egyenlített a Ferencváros ellen a labdarúgó Borsodi Liga 30. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Borsodi Liga, 30. forduló:
FC Sopron-Ferencváros 1-1 (0-1)
Sopron, 1800 néző
v.: Arany
Sopron: Takács T. - Ibric, Bagoly, Costisor, László (Munteanu, 50.) - Sifter (Radu, 77.), Horváth A. - Demjén, Ivancic, Cigan - Feczesin (Csontos, 54.)
Ferencváros: Kemenes - Balog, Budovinszky, Botis, Leandro - Bognár, Lazic - Takács Á. (Szalai, 72.), Lipcsei, Laczkó, Bajevszki (Jovánczai, 80.)
gól: Bagoly (87.), illetve Bajevszki (13.)
sárga lap: Bagoly (53.), Horváth A. (89.), illetve Laczkó (53.)

4. perc: Bajevszki két szép csel után az érkező Laczkóhoz passzolt, de a ferencvárosi játékos lövését szépen védte Takács.

14. perc: Takács visszagurítását Lipcsei emelte a tizenegyes pontra, ahol az elmélázó védők között Bajevszki lecsapott a labdára, majd a kapust is kicselezve a hálóba gurított (0-1).

26. perc: Horváth András távoli bombája ment szögletre, miután Budovinszkyn megpattant.

38. perc: szép zöld-fehér támadás végén Lipcsei tolta ki a labdát jobbra Balog Zoltánnak, de nagy helyzetben megeresztett lövését szögletre ütötte a soproni kapus.

49. perc: Laczkó kapott jó labdát a baloldalon, majd középre adását Bajevszki közelről a kapu mellé lőtte.

59. perc: Bajevszki tört be a tizenhatoson belülre, de éles szögből leadott lövését védte Takács.

63. perc: Bognár jobb oldali beadását fejelte kevéssel fölé Laczkó.

75. perc: Monteanu távoli életerős lövése Leandron megpattanva ment szögletre.

83. perc: Ivancsics szögletét Bagoly alig fejelte a kapu mellé.

88. perc: Horváth András ívelt a kapu előterébe, és az érkező Bagoly a hálóba fejelt (1-1).

A felázott, mély talajú pályán nem alakult ki szép játék, így inkább a küzdelem volt a jellemző a két együttes játékára. A gyors vezető gól után a Ferencváros még magabiztosabb lett, és akár növelhette is volna előnyét az önmagukhoz képest szürkén játszó Sopron ellen, de mivel nem tudtak élni a lehetőségekkel, így egygólos előnnyel zárták a félidőt Lipcseiék.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, az irreális talajú pályán a Fradi növelhette volna előnyét az első húsz percben, de kihagyták a lehetőségeiket.

Majd szép lassan magához ragadta a kezdeményezést a Sopron, akik leginkább pontrúgások után veszélyeztettek, majd amikor már mindenki elkönyvelte a vendégek győzelmét, a csatársorba vezényelt Bagoly Gábor a hálóba fejelte az egyenlítő találatot.

Mobilpress / (MTI)