Vágólapra másolva!
A La Gazzetta dello Sport című olasz lap értesülése szerint Fabio Capello vezetőedző elhagyja a bundabotrányba keveredett Juventus labdarúgócsapatát és a következő szezonban a Real Madrid trénere lesz. Az újság úgy tudja, hogy a szakemberrel együtt Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta is a spanyol fővárosba költözik és ez a szándéka Zlatan Ibrahimovicnak és Emersonnak is.

Pavel Nedved a Juventus kizárása esetén befejezné pályafutását, David Trezeguet, Patrick Vieira és Lilian Thuram kijelentette, hogy nem lép pályára a másodosztályban. A csapat első számú kapusa, Gianluigi Buffon nem válaszolt a jövőjét firtató kérdésre.

Egyelőre Alessandro Del Piero az egyetlen, aki úgy nyilatkozott, hogy minden körülmények között a Juventus futballistája marad. "Egy lovag semmilyen körülmények között nem hagyja el a bajba jutott Öreg Hölgyet" - jelentette ki a játékos, utalva a torinói együttes becenevére.

Az olaszországi fogadási és bundabotrány legújabb híre, hogy az ügyészség szombatra a válogatott Fabio Cannavarót idézte be kihallgatásra. Néhány lap ironikusan azt javasolta, hogy az olaszok vb-meccseinek szünetében is ki lehetne hallgatni néhány játékost.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat rávenni arra, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak.