Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a már kiesett Pápa felett, így története során másodszor lett bajnok, mivel az utolsó forduló előtt listavezető Újpest 3-1-re kikapott a Puskás Ferenc-stadionban a Fehérvártól.

Borsodi Liga, 30. (utolsó) forduló:
DVSC-AVE Ásványvíz - Lombard FC Pápa 4-1 (2-1)
Debrecen, 11 000 néző, V: Szabó S.
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Szatmári - Dombi, Vukmir, Sándor T., Halmosi (Dzsudzsák, 83.) - Bogdanovic (Madar, 86.), Brnovic (Sidibe, 82.)
Pápa: Szűcs - Varga D., Farkas A., Lipták, Mumba - Lalli (Müller, 67.), Simpson (Kozarek, 55.), Lungu, Szabó II Z. - Homma, Fabinho
gól: Sándor T. (21.), Brnovic (43.), Halmosi (57.), Bogdanovic (84.), illetve Fabinho (41.)

21. perc: egy debreceni támadás végén az év legjobb Loki-játékosának megválasztott Sándor Tamás 22 méterről, elemi erővel lőtte ki a pápai kapu jobb sarkát (1-0).

41. perc: egy remek előreívelést követően Fabinho kiváló ütemben fejelte meg a labdát, amely a hazai csapat hálójában kötött ki (1-1).

43. perc: nem sokáig örülhettek a vendégek: Sándor Tamás szabadrúgását Szűcs kiütötte, de a jobb oldalon berobbanó Éger középre passzolta a labdát, majd nagy kavarodás után Brnovic közelről a kapuba passzolta azt (2-1).

57. perc: nagy erővel támadott a Debrecen, aminek a végén hatalmas kavarodás alakult ki a pápai 16-oson belül. A lecsorgó labdát megszerző Halmosi higgadtan kivárt, majd 9 méterről, okosan a kapu jobb alsó sarkába csavarta a labdát (3-1).

84. perc: a berobbanó Bogdanovic 13 méterről Szűcs lába mellett szép találatot szerzett a hazai csapat számára (4-1).

A találkozó előtt Zilahi Zoltán-díjat kapott a hazai gárda legjobb embere a szezonban, aki ezúttal Sándor Tamás volt. A kezdő sípszóra megérkezett az eső, amely az egész félidőben zavarta a játékosokat. Hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, de a pápaiak szórványos akciókkal veszélyeztettek.

Sándor Tamás vezető találata után kicsit visszavett a tempóból a bajnokjelölt, de továbbra is irányította a játékot. Kissé váratlanul jött a pápaiak egyenlítő gólja, amelyre hamar érkezett a piros-fehérek válasza.

A debreceniek a folytatásban is esélyeshez méltóan futballoztak, a vendégek a kapuig sem igen jutottak el. A hazaiak növelték előnyüket, így magabiztos győzelmet arattak, az Újpest újabb vereségével pedig bajnoki címüket is megvédték. A pápaiak vereségükkel és a Vasas sikerével végül utolsó helyen végeztek a tabellán.

Igor Bogdanovic: "Mindig bíztam benne, hogy bajnokok leszünk. Ugyan várni kellett az utolsó pillanatig a címvédésre, de nagyon megérte. Boldog vagyok, és nagyon köszönjük a Fehérvárnak az Újpest elleni győzelmét. Jók voltunk az egész szezon során, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot".

Máté Péter: "Még nem ült le bennem, hogy elsők lettünk. Azt viszont már érzem, hogy fantasztikus dolog bajnoknak lenni. Ez az első bajnoki címem, mert tavaly Diósgyőrben játszottam. Leírhatatlan ez a nagy öröm, amit a szurkolókkal együtt átélünk".

Csernyánszky Norbert: "Nagyon jó érzés ismét bajnoknak lenni, de én ebben mindig is bíztam. A diósgyőri döntetlen után azt nyilatkoztam, hogy ha mind a kilenc hátralévő meccsünket megnyerjük, akkor senki nem veheti el tőlünk a bajnoki címet. A futball igazságot szolgáltatott a minket ért sok sérelem miatt. Mindent megtettünk ezért a bajnoki címért, de a Fehérvár becsületes és jó játéka is kellett a sikerünkhöz. Nekik is köszönjük".

Sándor Tamás csapatkapitány, az év debreceni játékosa: "Először a közönségnek mondunk köszönetet, mert végig kitartott mellettünk a szakadó esőben és az egész szezonban is. Óriási dolognak tartom a címvédésünket. Sokan azt gondolták, hogy nem fog sikerülni nekünk, de mi bebizonyítottuk az ellenkezőjét".

Supka Attila vezetőedző: "Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ismét mi lettünk Magyarország legjobb futballcsapata, ami nagy örömet okoz kiváló szurkolóinknak és nekünk is".