Vágólapra másolva!
Gianluca Pessotto, a Juventus labdarúgócsapatának volt játékosa kizuhant a torinói egyesület központjának egyik ablakán. A 36 éves védőt azonnal kórházba szállították, állapota súlyos.

A jelenleg a Juventus sportigazgatójaként tevékenykedő Pessotto balesetének körülményeire eddig nem derült fény, az eset a klub honlapján került nyilvánosságra.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a játékos a második emeleten lévő irodájának ablakából esett ki, és egyedül tartózkodott a szobában. A jelentés hozzáteszi, hogy a kezében rózsafüzért szorongatott, ami öngyilkossági kísérletre utalhat.

Pessottót különböző törésekkel szállították a Molinette kórházba, jelenleg nincs életveszélyben. Fabio Cannavaro és Alessandro Del Piero - két Juventus-játékos - az olasz válogatott világbajnoki táborában értesült a szörnyű hírről, majd kedd délután magángéppel Torinóba utazott, hogy meglátogathassa barátját.

Pessotto 22-szer lépett pályára az olasz nemzeti csapatban, a Juventus színeiben pedig 11 éven át szerepelt és hat bajnoki címet nyert.