Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a francia Paris Saint-Germainnél néztünk szét.

A francia főváros együttese immár 12 éve "üldözi" az aranyérmet, a Paris Saint-Germain ugyanis 1994 óta nem tudott bajnoki címet nyerni. A klub az előző szezonban is leszerepelt, hiszen csak kilencedik lett, de legalább a Francia Kupát megnyerte, és így kiharcolta a nemzetközi porondon való részvételt.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az új szezonnak megint komoly célkitűzésekkel vág neki az egyesület, a nyári játékospiacon való tevékenység legalábbis erre utal, hiszen a távozók között alig van alapember, viszont több kiváló labdarúgó is érkezett a csapathoz. A párizsiak megváltak kapusuktól, Lionel Letizitől, aki ingyen távozott a skót Rangers FC-be, és rajta kívül még a középpályás Christophe Landrin ment el azon focisták közül, akik rendszeresen pályára léptek az előző szezonban.

Az érkezők listája már sokkal tekintélyesebb. A kapusposztra Letizi helyére az FC Nantes portását, Mickael Landreau-t szerezték meg, aki fiatal kora ellenére már több, mint 300 élvonalbeli mérkőzésen védett, ráadásul érte még csak fizetni sem kellett. Landrin távozása sem volt véletlen, hiszen őt tulajdonképpen elcserélték az AS Saint-Etienne focistájával, David Hellebuyckkal. A svájci FC Aarau kameruni szélsőjének, Albert Baningnak a szerződtetése némiképp váratlan volt, hiszen ő nem számított különösebben ismert focistának, a legjobbak közül kiesett RC Strasbourg csatára, Amara Diané viszont az előző szezonban már bizonyított azzal, hogy kilenc gólt ért el.

Az OGC Nice védőjének, Sammy Traorének a megszerzésével is erősebb lett a keret, de az igazán nagy fogásnak Pierre-Alain Frau ígérkezik. A csatárt hivatalosan az Olympique Lyontól vették meg ötmillió euróért, de Frau az előző idényben az RC Lensban szerepelt, vagyis gyakorlatilag onnan érkezett. Neki valószínűleg az lesz a feladata (Dianével együtt), hogy némiképp levegye a terhet Pauleta válláról, hiszen az előző idényben a portugál támadó szerezte a PSG góljainak többségét.

A klub már június 29-től kezdve Dinardban edzőtáborozik, és a minap játszotta le az első edzőmérkőzését, mégpedig az egyiptomi Al-Ahli ellen. A végeredmény 1-1 lett, és az új szerzemények közül egyedül Diané és Hellebuyck lépett pályára. A felkészülési időszakban a PSG megmérkőzik még a belga FC Bruges-zsel és a spanyol Celta Vigóval is, majd július 30-án játssza a francia szuperkupa döntőjét az Olympique Lyon ellen.