Társoldalunk:

A bajnokságra is átmentené jó formáját a Spurs

2006.07.19. 11:17

A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Tottenham Hotspur került sorra.

Az elmúlt idényben a londoni alakulat végre a vezetőség és a szurkolók elvárásainak megfelelően teljesített, hiszen ötödik lett a bajnokságban - nem is lehet más a cél a nemsokára elkezdődő új szezonban, mint ennek a teljesítménynek a megismétlése, sőt, túlszárnyalása. Martin Jol vezetésével a csapat már meg is kezdte a felkészülést, az első barátságos mérkőzéseken pedig már az új szerzemények is bemutatkoztak.

Eddig három új futballistával bővült a Hotspur kerete, közülük a legdrágább szerzemény a bolgár válogatott első számú csatára, Dimitar Berbatov volt, akiért közel 11 millió fontot utaltak át a Bayer Leverkusennek.

Rajta kívül két afrikai labdarúgó költözött a White Hart Lane-re: az elefántcsontparti védekező középpályás, Didier Zokora, aki az AS Saint Etienne-t hagyta ott a Tottenham kedvéért, valamint a kameruni balhátvéd, Benoit Assou-Ekotto, aki szintén Franciaországból, az RC Lenstól érkezett. Erősítésnek számít azonban még a svájci Reto Ziegler is, aki kölcsönből tért vissza a csapathoz, miután a Wigan Athleticben meggyőző teljesítményt nyújtott a középpályán.

Hogy távozókról is essen szó, elsősorban az egyiptomi csatárt, Midót érdemes említeni, aki az elmúlt szezonban 11 gólt ért el a Premiershipben, és munkaadója, az AS Roma visszarendelte Olaszországba - őt azonban Berbatov várhatóan feledtetni tudja majd. Jol szerint nem okozhat gondot a fiatal ír védő, Stephen Kelly pótlása sem, akit az élvonalból kiesett Birmingham City vett meg.

Az így kialakult új játékoskerettel a holland szakember már július elején Franciaországba utazott edzőtáborozni, ahol három barátságos mérkőzést is játszottak az elmúlt napokban. Egy hete a Girondins Bordeaux-t győzte le a gárda 2-1-re egy utolsó percekben esett találattal, egy nappal később pedig az OGC Nice vérzett el a Tottenhammel szemben, a mérkőzés egyetlen gólját Jermain Defoe szerezte - azon a találkozón védett az együttes harmadik számú kapusa, Fülöp Márton is, akinek teljesítményével nagyon elégedett volt Jol, a fiatal hálóőr ugyanis több nagy bravúrt is bemutatott.

A nizzaiak elleni meccs azért is nevezetes, mert visszatért a gárdába a még április közepén súlyos sérülést szenvedett válogatott középhátvéd, Ledley King. Kedden az utolsó franciaországi barátságos mérkőzését is lejátszotta a Hotspur, az ellenfél a spanyol Celta Vigo volt - a győzelmet pedig ismét az angolok szerezték meg, Defoe duplázott, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A csapat tehát a napokban hazautazik, és a bajnokság augusztus 19-i rajtjáig még három neves klubbal is összecsap: előbb az FC Internazionale, majd a Borussia Dortmund, végül a Real Sociedad igyekszik elrontani a londoniak eddigi százszázalékos mérlegét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK