Vágólapra másolva!
A bundabotrány miatt az olasz másodosztályba visszasorolt Juventustól Fabio Cannavaro és Emerson is a Real Madrid labdarúgócsapathoz igazol.

A királyi gárda honlapja szerint a megállapodás szerda este Torinóban született meg, a játékosok bemutatására pedig pár napon belül sor kerül a Santiago Bernabéu-stadionban.

A két klub nem hozta nyilvánosságra a világklasszis duó vételárát, de a spanyol sajtó értesülései szerint 20 millió euróért hagyta el Torinót a világbajnok olasz válogatott csapatkapitánya és a brazil védekező középpályás.

A 100. válogatottságát a világbajnoki címmel megkoronázó Cannavaro az elmúlt két évben a Juventusnál is együtt dolgozott Fabio Capellóval, a Real két hete kinevezett vezetőedzőjével, míg Emerson már a harmadik együttesbe kíséri el a mestert, ugyanis ők az AS Romát hagyták ott a Juventus kedvéért két éve.

A 32 éves Cannavaro és a 30 esztendős Emerson két csapattársa ugyanakkor éppen a Real Madrid ősi riválisához tart: az FC Barcelona sajtóértesülések szerint 19 millió euróért napokon belül megszerzi a szintén világbajnok Gianluca Zambrottát, valamint a francia Lilian Thuramot.