Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) sürgősségi ügyekben illetékes testülete csütörtökön dönt arról, hogy az olasz bundabotrányban érintett AC Milan indulhat-e a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A visszaélések miatt megbüntetett másik három olasz klub, a Juventus, a Fiorentina és a Lazio polgári bírósághoz fordul.

Az AC Milant elsőfokon eltiltották a BL-szerepléstől, ám a keddi döntés alapján mégis részt vehet a kupában. Az UEFA elnöke, Lennart Johansson, Senes Erik alelnök, Jeu Sprengers kincstárnok, valamint még egy végrehajtó bizottsági tag dönt majd a milánói indulásról.

A Milannal kapcsolatos hír még, hogy Kaká cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy a Real Madridhoz igazol. "Üres fecsegés az egész, eszem ágában sincs máshol játszani" - nyilatkozta a középpályás.

Kifejtette, nagyon örül annak, hogy az olasz sportdöntőbíróság másodfokon eljáró testülete kedden este úgy döntött, a gárda mégis szerepelhet a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Olasz lapvélemények szerint Kaká éppen arra várt, hogy milyen ítélet születik a BL-szereplés ügyében.

Az olasz bundabotrányban kedden este született másodfokú - a korábbihoz képest enyhébb ítéleteket hozó - határozat. A Juventus "marad" a másodosztályban, de a korábbi 30 helyett "csak" 17 pont levonással vág neki a szezonnak, és érvényben maradt a korábbi verdikt: a torinói gárdát megfosztották két legutóbbi bajnoki címétől.

A Fiorentina a második vonalból "visszakerült" az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul. A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon "visszajutott" az első osztályba, ahol 11 pont hátránnyal kezd. Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással rajtol az élvonalban, és további enyhítés, hogy az együttes indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A határozat következtében a BL főtábláján az Internazionale és az AS Roma, míg a selejtezőben az AC Milan és a Chievo szerepelhet.