Vágólapra másolva!
Megkezdte szereplését a Debrecen a Bajnokok Ligájában, a selejtező második fordulójának első felvonásán a macedón Rabotnickit fogadta a Loki, és az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy nehéz visszavágó elé néz Supka Attila csapata.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
DVSC-TEVA - Rabotnicki (macedón) 1-1
Debrecen, 9000 néző
v.: Orehov (ukrán)
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Szatmári (Dzsudzsák, 46.) - Dombi (Sidibe, 78.), Vukmir, Sándor T., Halmosi - Bogdanovic, Brnovic (Zsolnai, 20.).
Rabotnicki: Pacovski - Stepanovski, Vajs, Jovanovski (Karcov, 46.), Jeremic - Stojanov, Stankovski, Nedzipi (Jankep, 78.), Trajcov - Velkoski (Carlos, 70.), Pejcic.
gól: Zsolnai (45+4.), illetve Stankovski (44.)
sárga lap: Máté (15.), Jeremic (23.), Stankovski (37.), Zsolnai (38.), Stepanovski (52.), Pacovski (71.)

A várakozásnak megfelelően debreceni fölénnyel indult a mérkőzés, az ötödik helyzetben alakult ki az első helyzet, amikor Dombi tolta Brnovic elé a labdát, de a légiós ballal, estében 10 méterről a jobb sarok mellé helyezett.

A vendégek részéről Trajcov volt a legaktívabb az első percekben, kétszer is bátran próbálkozott távolról, de Csernyánszkinak nem adott munkát. A 11. percben aztán már nagyon kellett a debreceni kapus bravúrja, Nedzipi 17 méterről elengedett lökete ugyanis befért volna a jobb alsóba.

Egy védelmi hiba után Pejcic vihette a labdát Csernyánszkira, ki is cselezte a hazaiak kapusát, de nem érte el a labdát, amely így kigurult az alapvonalon. Egy perccel később villant a Loki is, Dombi tűzte kapura a labdát 18 méterről, és Pacovski nagyot nyújtozva mentett. A 20. percben cserélnie kellett Supka Attilának, a bal lábát fájlaló Brnovic helyére Zsolnai érkezett.

A cserejátékos a 26. percben Bogdanovic beívelése után 10 méterről bólintott egy védő szorításában, a labda fél méterrel kerülte el a jobb felsőt. A 38. percben Sándor Tamás ugrott fel üresen egy szöglet után, de gyengén középre fejelt, így Pacovski könnyen hárított. Pár másodperccel később Zsolnai tört be a 16-oson belülre, de hosszan vette át a labdát, amit így Pacovski megkaparintott, ráadásul a Loki csatára egy sárgát is begyűjtött, mert mepróbálta eljátszani, hogy buktatták.

Fokozódott a debreceni nyomás, Bogdanovic kerülhetett volna ziccerbe, de az utolsó csel nem jött be. A macedón kontrák az egész első félidőben veszélyesnek bizonyultak, és a 44. percben góllal zárult a Rabotnicki támadása, Nedzipi remek cseleket követően lőtt, Csernyánszki nyagot védett, de a kipattanóra Stankovski érkezett, és közelről a kapuba bólintott, 0-1.

Zsolnai tehetett volna arról, hogy 1-1-gyel vonuljanak szünetre a csapatok, de előbb Pacovski védte eldőlve a bal alsó felé tartó csavarását, majd Halmosi beadását fejelte fölé. Az esetnél egy vendégvédő megsérült, így bőven volt hosszabbítás a félidő végén, és Sándor Tamás passza után Zsolnai szépen emelte át ballal Pacovskit, azaz mégiscsak 1-1-gyel zárult az első játékrész.

Dombi nevéhez fűződik a második félidő első kapuralövése, a szélső ezúttal nem megszokott helyéről, hanem középről vállalkozott, de Pacovski kesztyűje volt a végállomás. Az 51. percben Bogdanovic nagyon jól vette észre a hosszú oldalon érkező Dombit, aki 10 méterről, belsővel óriási helyzetben az égbe lőtt.

A Rabotnicki egyre ritkábban ért oda a Loki kapuja elé, de egy veszélyesen tekeredő pontrúgás kishíján a bal sarokban kötött ki. A túloldalon Dzsudzsák kétszer is megdolgoztatta a vendégkapust, aki Zsolnai 22 méteres, majd Bogdanovic közeli lövését is fogta. Rohamozott a magyar bajnok, de közben elég szellős volt a védelme, amit a meglóduló Pejcic használhatott volna ki, ha nem ijed meg az őt üldöző védőktől.

A 83. percben megint Pejcic zárta le lövéssel a macedónok támadását, aztán Bogdanovic szerzett gólt lesről. A szereposztás megismétlődött pár perccel később, Pejcic spiccel lőtt fölé, a következő támadásnál pedig Bogdanovic forgácsolta a bal kapufát.

A hajrában már nem változott az eredmény, így előny nélkül utazik a Debrecen a visszavágóra, ahol sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége, mert ezúttal rengeteg hibával játszott a magyar bajnok. A Rabotnicki szervezetten játszott, és nagyon jól kontrázott, így nem érdemtelenül várhatja kedvezőbb helyzetből az augusztus 2-i visszavágót.