Vágólapra másolva!
Az FC Fehérvár labdarúgócsapata bejutott az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójába, miután az első kvalifikációs kör visszavágóján, idegenben 2-1-es vereséget szenvedett a kazah Kajrat Almatitól, de 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góljának köszönhetően megnyerte a párharcot. Az Újpest hiába győzött 1-0-ra Liechtensteinben, 4-1-es összesítéssel a FC Vaduz nyerte a párharcot.

UEFA-kupa, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Kajrat Almati (kazah) - FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Almati, 1000 néző, v: Constantin (román)
Kajrat Almati: Bojcsenko - Fakkadbek, Smakov, Artemov, Boskovic (Alijev, a szünetben) - Likobabenko, Tarkovic, Vurdarletov, Karpenko - Sopov (Kazirkulov, 57.), Ulesev
FC Fehérvár: Sebők - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze - Bozic, Farkas, Lattenstein - Dajic (Horváth, 71.), Sitku (Nagy, 71.), Györök (Schwarz, 86.)
gól: Ulesev (77.), Smakov (88., 11-esből), illetve Sitku (34.)
sárga lap: Artemov (25.), Kazirkulov (68.), illetve Bozic (60.), Farkas (88.)
továbbjutott: az FC Fehérvár 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

34. perc: egy kapu előtti kavarodás után Sitku eszmélt a leggyorsabban és a hálóba továbbította a labdát (0-1).

64. perc: Ulesev 5 méteről lőtt, Sebők bravúrral védett.

77. perc: Karpenko lövése után a labda Ulesev lábán irányt változtatva a balra mozduló Sebőköt becsapva pattant a kapuba (1-1).

88. perc: Farkas szabálytalankodott a tizenhatoson belül, 11-es! A büntetőt Smakov értékesítette (2-1).

Kiegyenlített küzdelem zajlott az első játékrészben, majd a fehérváriak vezető találata után a házigazdák fokozták a tempót, több veszélyes támadást is vezettek, de egyenlíteniük nem sikerült.

A második 45 percben is a Kajrat volt aktívabb, Sebők több alkalommal is bravúros védéssel mentette meg a magyar kaput a góltól, tizenhárom perccel a befejezés előtt azonban ő sem tudott hárítani. A hajrában a hazaiak tizenegyesből is betaláltak, de a magyar gárda 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góljának köszönhetően bejutott a második selejtezőfordulóba, melynek sorsolását pénteken tartják Nyonban.