Vágólapra másolva!
Nem hagyja el a másodosztályba visszasorolt Juventust Pavel Nedved, az olasz bundabotrányba keveredett klub cseh futballsztárja. A 33 éves, aranylabdás középpályás annak ellenére döntött a Serie B mellett, hogy hívta az AS Monaco, továbbá szaúdi és katari klubok is megkeresték.

A prágai sajtó szerint elképzelhető, hogy Nedved - korábbi szándékai ellenére - folytatja pályafutását a válogatottban, amely már a csoportkör után búcsúzott a németországi világbajnokságon.

Az újonnan kinevezett vezetőedző, Didier Deschamps szerint David Trezeguet és Zlatan Ibrahimovic is marad az együttesben. "Több játékost nem engedünk el a klubtól" - nyilatkozta a francia szakember a La Gazzetta dello Sport című olasz napilapnak, hozzátéve, jövőre visszakerülnek a Serie A-ba, hogy aztán újra harcban legyenek a különböző címekért.

Az együttestől már több meghatározó játékos távozott, Lilian Thuram például a Barcelonában, míg Fabio Cannavaro a Real Madridban folytatja.

A bundaügyben született másodfokú - a korábbihoz képest enyhébb ítéleteket hozó - határozat szerint a Juventus a korábbi 30 helyett 17 pont levonással vág neki a másodosztálynak, továbbá megfosztották két legutóbbi bajnoki címétől. Az idei aranyérmes így az Internazionale lett.