Vágólapra másolva!
Véget ért a West Bromwich Albion skóciai túrája, melynek során Geráék négy mérkőzést játszottak, és két győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség volt a mérlegük. Bryan Robson vezetőedző elégedettségének adott hangot a túra után, szerinte a csapat jó úton halad, és minimális célkitűzésként az osztályozós helyek elérését jelölte meg.

"Mindenképpen vissza akarunk kerülni a Premier League-be. Legjobb lenne egyenes ágon, de ha az nem sikerül, akkor a rájátszásban kell kiharcolnunk a feljebb lépést, azaz az első hat hely valamelyikén kell végeznünk. Erre van esélyünk, hiszen kiváló játékosaink vannak, akik előkészítésben és góllövésben is jeleskedhetnek. Gera Zoltán, Jonathan Greening, Paul Robinson és Darren Carter remek beadásokra képes, így sok gólt érhetünk el fejjel. Gera személye egyébként kulcsfontosságú, és ő meghatározó szerepet vállalhat idei szezonunkban. Tavaly sérülései miatt nagyon sokat hiányzott, így az idei felkészülés számára különösen nehéz volt. A Dunfermline-meccs után láthatóan nagyon elfáradt, de az utolsó meccsünkön már újra nagyon jól teljesített. Biztos vagyok abban, hogy az új szezonban legjobb formájában látjuk viszont. Remek képességei vannak, és mi mindannyian tudjuk, hogy milyen jó játékos" - mondta Robson.

Gera Zoltán a maga részéről sokkal visszafogottabban értékelte saját szereplését: "Azt hiszem, sem nekem, sem a csapatnak nem ment még igazán Skóciában. Az ellenfelek sem voltak igazán jó erőkből álló csapatok, de nekünk sem ment a játék. Ebben az is szerepet játszhat, hogy nagyon sokat edzettünk, és elég fáradtak voltunk. Bryan Robson új szerepkörökben is kipróbált, hiszen többször játszottam csatárt is, de a az ékek mögötti középpályás szerepébe is belekóstoltam. Nem tudom, hogy mi lesz a végső posztom, de nem kizárt, hogy mérkőzésenként máshol fogok játszani, attól függően, hogy mit kíván meg a csapat. Számomra az eddig bevett jobb oldali középpályás poszt megfelelő, de csatárként is szívesen vagyok a pályán, hiszen így gyakrabban kerülök a kapu elé. Az előkészületi meccseken egyelőre kihagytam a lehetőségeket, de remélem, előbb-utóbb sikerül végre gólt szereznem."