Vágólapra másolva!
Az előző idényben ezüstérmes Újpest a nemzetközi kupakudarc után diósgyőri vereséggel kezdte meg a labdarúgó Borsodi Liga 2006-2007-es idényét. Az FC Sopron szintén idegenben, Tatabányán kapott ki 2-0-ra.

Borsodi Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK - Újpest 1-0 (0-0)
Diósgyőr, 8000 néző
v.: Kassai
Diósgyőr: Szalma - Mogyorósi, Rubint, Elek, Farkas V. - Szögedi (Faggyas, 57.), Sipeki (Lipusz, 85.), Katona, Vitelki - Simon A. (Stanic, 66.), Binder.
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Böjte (Gulyás, 62.), Tóth B. - Sándor Gy. (Kovács Z., 46.), Erős K. - Kőhalmi, Hullám, Völgyi (Mészáros, 59.) - Tisza.
gól: Farkas V. (58.)
sárga lap: Farkas V. (23.), illetve Tisza (40.), Tóth B. (48.), Hullám (73.)

20. perc: Sándor Gy. ballal, 25 m-ről félmagas lövést eresztett meg, Szalma kiejtette a labdát, de másodszorra merész kivetődéssel tisztázott a berobbanó újpesti csatárok elől.

58. perc: Sipeki végzett el szabadrúgást balról, az újpesti térfél közepéről. Magasan ívelt a vendégkapu előterébe, ahol Farkas fejjel, 8 méterről megcsúsztatta a labdát, amely a bal sarokban kötött ki (1-0).

Ritkán látható alacsony színvonalú, lagymatag játékot hozott az első 45 perc. A hazaiak egyszer sem veszélyeztették az újpesti kaput, jobbára unalmas mezőnyjáték folyt a pályán. A második félidőben a diósgyőriek nagyobb sebességre kapcsoltak, és egy kifejezetten látványos fejesgóllal vezetést szereztek. Meglepő volt, hogy a nemzetközi porondtól a héten elbúcsúzott újpestiek mennyire enervált és vérszegény játékkal rukkoltak elő, képtelenek voltak helyzetet kialakítani, és így a hazai alakulat teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

A lila-fehér szimpatizánsok nem nyugodtak bele a vereségbe, a meccs után ugyanis szétverték Miskolcon azt a buszt, amelyik éppen őket szállította volna - közölte a rendőrség. A mérkőzés rendbontás nélkül lezajlott, s a meccs után az Újpest-szurkolókat három busz várta. Az egyik jármű berendezését felszállás után szinte teljesen szétverték - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a buszon tartózkodó rongálókat a rendőrség előállította.

Egy helyszínen tartózkodó újpesti drukker úgy nyilatkozott, hogy két csuklós busszal szállították őket, s mindkettőnek több ablakát kirúgták a feldühödött fanatikusok. Elmondása szerint ezt követően mindkét buszt a rendőrségre vitték a szurkolókkal együtt, akiknek felvették az adataikat. Volt olyan, akit azért állítottak elő, mert körözés alatt állt. Állítása alapján akiket nem állítottak elő, kiviszik a pályaudvarra, ahonnan egy éjszakai vonattal szállítják haza őket.