Vágólapra másolva!
Szerdán este fél kilenckor kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban a MAI CASCO Jótékonysági Futball Grand Prix, melyen a Michael Schumacher vezette Forma-1-es pilóták válogatottja, azaz a Nazionali di Piloti a magyar hírességekből álló Hungarian All Stars csapatával csap össze.

A keddi sajtótájékoztatón jelen lévő Mario di Natale, a Nazionale di Piloti elnöke bejelentette, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén pályára lép Ricardo Patrese is, de az abszolút sztár természetesen a Forma-1 világát az utóbbi hónapokban ismét uraló Michael Schumacher lesz, aki csapattársával, Felipe Massával együtt csatárt játszik majd a jótékonysági mérkőzésen.

Michael Schumacher írásos üzenetét Baumgartner Zsolt olvasta fel. A hétszeres világbajnok a következőket üzente Budapestre: "Már alig várom, hogy újra Budapesten focizhassak ezen a jótékonysági eseményen, hiszen a tavalyi meccs, illetve az egész rendezvény fantasztikus volt. A válogatott minden tagjának rendkívül jólesett az a fogadtatás, amelyet a stadionban kaptunk. Nagyon remélem, hogy szerdán, Budapesten újra találkozhatok majd mindannyiukkal a stadionban!"

A Kempinskiben tartott tájékoztatón Mario di Natale ismertette a Nazionale di Piloti keretét, és köszönetet mondott Baumgartner Zsoltnak, amiért a pilóták válogatottja fennállása 25. évében ismét pályára léphet Magyarországon.

"Nagyon köszönjük a meghívást, és köszönjük Zsolt közreműködését, aki nélkül ma nem lehetnénk itt. Nagyon örülök, hogy egy olyan csodálatos stadionban játszhatunk, amely Puskás Ferenc nevét viseli. Úgy hiszem, remek meccset fogunk játszani Michael Schumacher, a többi pilóta, és a magyar sztárok részvételével. Tavaly fantasztikus volt a rendezés, és pazar a hangulat, biztos vagyok benne, hogy idén ismét hasonlóra számíthatunk. Örülök, hogy csapatunkban Zsolt mellett lesz egy másik magyar közönségkedvenc is, Talmácsi Gábor személyében."

A pilótacsapat új igazolása, Talmácsi Gábor arról beszélt, hogy biztosan éles mérkőzést vív majd a két csapat.

"Nagyon örültem a felkérésnek, annak, hogy itt lehetek a pályán. Pár nap gondolkodási időt követően mondtam csak igent a felkérésre, ugyanis labdával nagyon ügyetlen vagyok, egyszerűen nem tudok focizni. Ennek ellenére a jótékony cél miatt szívesen húzok majd futballcsukát. Az elmúlt napokban edzettem, így most éppen nincs bőr a talpamon, de szerdára minden rendben lesz. Szeretném friss ötletemet is elmondani, mely szerint egy motoros bőrruhámat felajánlom árverése, ezzel is segítve talán az esemény sikerét."

Baumgartner Zsolt köszönetét fejezte ki az eddig jegyet váltó nézőknek, és elmondta, hogy újabb jegyek megvásárlásával ő is segít még néhány rászorulónak.

"Biztos vagyok abban, hogy sok néző lesz a stadionban. Köszönöm mindenkinek, aki jegyet váltott, hogy jön és segít. Én 20 jegyet a dunaújvárosi Jószolgálati Alapítványnak juttattam el, így több olyan értelmi, érzékszervi és mozgásában sérült fiatal is látni fogja a meccset, akiknek egyébként nem nagyon nyílik arra lehetősége, hogy hasonló rendezvényeken részt vehessenek."