Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban is elkezdődnek a küzdelmek. Egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Sevilla FC kerül sorra.

Az andalúz gárda az előző szezon egyik nagy meglepetése volt, ráadásul nem csak hazai, hanem nemzetközi porondon is. A sevillai együttes ötödik helyen végzett a Primera Divisiónban, mégpedig úgy, hogy remek hajrájának köszönhetően kis híján a negyedik pozíciót is megcsípte, az UEFA-kupát pedig sikerült elhódítania, története legnagyobb sikerét érve el ezzel.

Várható volt, hogy a nagy diadal nyomán a klub még ambíciózusabban vág neki a felkészülésnek, és az eddigi átigazolásokból valóban azt érezni, hogy az egyesület a következő idényben már a Bajnokok Ligájába való bejutást tűzte ki célul. A távozók között tulajdonképpen csak egy meghatározó ember volt: az argentin csatár, Javier Saviola, aki a 2005-2006-os szezont kölcsönben töltötte a Sevillában, és nem is játszott rosszul, ennek ellenére nem vették meg végleg az FC Barcelonától. Rajta kívül megváltak még a középpályás Jorditól, akit az RCD Mallorcának adtak el, a cserekapus Notario pedig a másodosztályú Elche CF-ben kötött ki.

Az érkezési oldalon viszont annál nagyobb volt a forgalom, és némiképp váratlan módon a spanyol egyesület a német piacon is alaposan szétnézett. A Bundesligából szerezték meg a Schalke 04 dán védekező középpályását, Christian Poulsent, akiért nem kellett fizetni, mivel lejárt a szerződése, ugyanakkor az AC Milan elöl kaparintották meg; és német csapatot hagyott ott a jobbhátvéd Andreas Hinkel is, akiért négymillió eurót fizettek ki a VfB Stuttgartnak. A Málaga CF portugál középpályása, Duda megint csak nem került pénzbe, annál drágább volt viszont az AS Monaco uruguayi támadója, Ernesto Javier Chevantón, aki 8,9 millió eurót kóstált.

Az új szerzemények egy része egyébként arra utal, hogy a klub egy-két focistáját még pénzzé teheti. A csatársorban például mintha túl sokan lennének (Chevantón mellett ott van Luis Fabiano, Frédéric Kanouté, Ariza Makukula és a saját nevelésű Kepa is), akik közül utóbbi kettőnek van a legnagyobb esélye arra, hogy eladják. Érdekes a helyzet a jobbhátvéd posztján is, ahol Hinkel leigazolásakor mindenki azt gondolta, hogy a szinte biztosan távozó Daniel Alves pótlására hozták, de a brazilt mégsem vette meg a Liverpool FC, és lehet, hogy mégis marad.

Az előkészületi mérkőzéseken eddig nem lehetett panasz a csapatra, hiszen öt meccsen 25 találatot szerzett, igaz, csupa alacsonyabb osztályú együttes ellen - a legkomolyabb ellenfél a japán Albirex Niigata volt, amely ellen 6-0-ra nyertek az andalúzok. A következő találkozók már komolyabbak lesznek: augusztus 9-én és 10-én a huelvai Trofeo Colimbino nevű tornán vesz részt a gárda, ahol első ellenfele a portugál Sporting CP lesz, majd összecsap a Manchester Uniteddel (augusztus 12.) és a spanyol másodosztályú UD Las Palmasszal (augusztus 18.). A hónapot pedig tétmeccsel zárja a gárda, hiszen az UEFA-kupa győzteseként Monte-Carlóban megvívhat az európai Szuperkupáért a BL-győztes FC Barcelonával.