Társoldalunk:

Elrajtolt az NB II: Fradi volt, Fradi lesz?

2006.08.11. 17:50

2003. május 23. a kispesti labdarúgás egyik legszomorúbb napja, ekkor ugyanis a Zalaegerszeg Kenesei Krisztián triplájával 3-1-re legyőzte a piros-feketéket, ami azt jelentette, hogy az 1909-ben alapított klub 87 év után búcsúzott az élvonalból.

Nem volt előzmény nélküli a Honvéd-drukkerek számára oly fájdalmas búcsú, hiszen az 1996-os kupagyőzelem után szinte minden évben a kiesés ellen kellett hadakoznia a csapatnak, amely végül a 2002/2003-as idényben érte el történelme egyik mélypontját, annak ellenére, hogy a Zalaegerszeg ellen látott gárda (Molnár L. - Pandur (Borgulya, 51.), Hrutka, Hungler, Takács - Dubecz, Erős K., Vadócz, Zombori (Simon, 55.) - Hercegfalvi, Sasu) a nevek alapján veretesebbnél tűnt annál, mint amit aztán elért.

Sokan úgy vélték, hogy a kiesés megpecsételte a klub sorsát, de nem így történt, a másodosztálynak Gálhidi György irányításával és egy teljesen kicserélődött kerettel vágott neki a XIX. kerületi különítmény, amely rajt-cél győzelmet aratott, ráadásul bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, amit ugyan elvesztett a Ferencváros ellen, de így is indulhatott az UEFA-kupában.

Az egyéves száműzetésből tehát összességében viszonylag jól jött ki az időközben Budapest Honvédra keresztelt együttes, amely idén nyáron magat mögött hagyta a viharos Pini-korszakot, és új tulajdonosra lelt George F. Hemingway személyében, aki azt szeretné elérni, hogy a jövőben a kiesés elkerülése helyett a dobogó legyen a cél Puskás Ferenc és Bozsik József klubjánál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK