Vágólapra másolva!
Az angol első liga egyik majdnem-kiesőjét, a birminghami Aston Villát részvényenként 5,47 fontért, összesen 62,6 millió fontért megveszi egy amerikai üzletember, Randolph Lerner, a Cleveland Browns Football Club tulajdonosa, miután az Aston Villa tulajdonosainak 57 százaléka elfogadta az ajánlatot.

Ezzel újabb patinás angol csapat kerül külföldi tulajdonba. Egy éve egy másik amerikai vállalkozó, Malcolm Glazer, a Tampa Bay Bucaneers futballcsapat tulajdonosa, a Manchester Unitedet vette meg 790 millió font körüli összegért.

Az orosz milliárdos Roman Abramovics, a Sibneft olajtársaság volt tulajdonosa, jelenleg az állami Rosneft olajcég és az Evraz acélművek résztulajdonosa, 2003-ban a londoni Chelsea futballklubot vásárolta meg 60 millió fontért.

Abramovics azóta közel 400 millió fontos beruházással sztáralakulattá varázsolta az angol csapatot, amely idén sorozatban másodszor szerezte meg a bajnoki címet.

Az Aston Villáért elfogadott vételár 47 százalékkal magasabb a klub tavaly szeptember közepi tőzsdei áránál - akkor kezdődött a felvásárlási procedúra -, illetve 10 százalékkal magasabb a részvénye pénteki záróáránál. Az Aston Villát 1997-ben vezették be a londoni tőzsdére, 11 fontos áron.

O'Neillt hősként fogadták az Aston Villánáljavascript:open_doc('http://origo.hu/player0627/index.html?video=http://ondemand.video.t-online.hu/origo/sport/foci/wg/0632/oneill.wmv&tipus=sport&adatok=O'Neillt h%C5%91sk%C3%A9nt fogadt%C3%A1k az Aston Vill%C3%A1n%C3%A1l',560,495)