Vágólapra másolva!
Vasárnap az angol és a német labdarúgó-bajnokságban is két-két mérkőzést rendeztek. A Premier League-ben a Manchester United és a Chelsea nagyon simán nyert otthon, míg a Bundesligában a Bayern München és a VfB Stuttgart egy góllal diadalmaskodott vendégként.

A Manchester Unitednél - egy meccs után - úgy tűnik, nem okoz gondot a Real Madridba távozott Ruud van Nistelrooy hiánya, a Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Louis Saha trió ugyanis egészen parádés teljesítményt nyújtott a Fulham elleni, vasárnapi PL-összecsapáson. Pedig nagyon sokan féltették a MU-t attól, hogy a focivébé angol-portugál meccsén komoly összetűzésbe került Ronaldo és Rooney nem fogják egymást elviselni a pályán, ám ennek az ellenkezője bizonyosodott be az első fordulós meccsen - a két ifjonc remekül megértette egymást, aminek eredményeképp a Vörös Ördögök rögtön a tabella élére kerültek.

Az Old Traffordban rendezett meccsen mindössze 19 perc kellett Alex Ferguson legényeinek, hogy lerendezzék a londoni riválist, ennyi idő elteltével ugyanis már 4-0-ra vezettek a hazaiak. A 7. minutumban, szép MU-akció végén Giggs bal oldali álombeadását 4 méterről a földre fejelve juttatta a bal felsőbe Saha, majd a 14. percben a friss gólszerző a balszélről élesen lőtt középre, Pearce Rooney elől próbált tisztázni, de rosszul ért a labdába, amely saját kapusának, a finn Nieminek a lábai között került a hálóba.

A középkezdés után, pár lélegzetvételt követően máris 3-0 állt az eredményjelzőn: Gary Neville kapu elé tekert labdáját Saha akrobatikus mozdulattal kapásból lőtte Niemibe, majd a kipattanót Rooney 8 méterről a kapuba gurította. Még mindig csak a 19. percben jártunk, amikor a "balhés duó" percei következtek: Rooney a 16-os bal sarkától pompás labdát varázsolt a meginduló Ronaldo elé, s a portugál csatár pontosan az ötös jobb sarkáról vágta a kapuba a labdát.

A 40. percben egy furcsa góllal szépített a Fulham: Helguson 22-ről telibe találta Rio Ferdinandot, a labda azonban úgy pattant meg a bekk vállán, hogy Van der Saar tehetetlenül szemlélte, amint az a hálóba csapódik. A kissé unalmasabbra sikeredett második játékrészben Wes Brown lendületesen elszaladt a jobbszélen, középre gurított, Rooney pedig 15-ről magabiztosan lőtt a kapuba. Üröm az örömben, hogy Rooneyt és Paul Scholest - a következő - három meccsre eltiltotta az angol szövetség, mivel a szezon előtti, amszterdami tornán mindketten piros lapot kaptak.

Az "Álmok Színházában" 75 111 néző csodálhatta a kedvencek produkcióját, mivel idén már a kibővített stadionban fogadja a vendégeket a három éve "formán kívül" futballozó, ám idén nagy terveket szövögető ManUnited.

A címvédő Chelsea hazai pályán könnyedén, 3-0-ra nyert a Manchester City ellen. A hazai csapatban első bajnokiján lépett pályára az ukrán Andrij Sevcsenko, míg a nyár másik nagy szerzeménye, a német Michael Ballack sérülés miatt kimaradt a gárdából.

Premier League, 1. forduló:
Manchester United - Fulham 5-1 (4-1)
gól: Saha (7.), Pearce (14. - öngól), Rooney (16., 63.), C. Ronaldo (19.), illetve R. Ferdinand (40.)

Chelsea - Manchester City 3-0 (2-0)
gól: Terry (11.), Lampard (26.), Drogba (78.)
piros lap: Corradi (63., Manchester City)