Vágólapra másolva!
Kedden és szerdán rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező 3. fordulójának visszavágóit, amelyeket követően kialakul az első számú európai kupasorozat csoportkörének mezőnye.

A selejtezőben érintett sztárcsapatok közül a tavalyi győztes angol Liverpool, az olasz bundabotrányban érintett AC Milan, illetve a spanyol Valencia is már kedden pályára lép.

Az olaszok hazai pályán mindössze egyetlen gólocskával nyertek a szerb Crvena zvezda ellen, Filippo Inzaghi találata azonban lehet, továbbjutást ér. Kétségtelen, nehéz meccs vár az olaszokra Belgrádban, így véli a brazil védő, Cafú is. "Százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Persze, az ellenféltől mindig félünk, mert mindig tiszteljük, biztos, hogy a szerbek most már taktikával lépnek majd pályára, mint tették Milánóban."

A másik oldalon a szerbek legtapasztaltabb játékosa, Ivan Randjelovic reménykedik a sikerben. "Senki sem tudhatja, ki nyeri a párharcot, remélem, csatáraink közül valaki hőssé növi ki magát kedd este Belgrádban" - mondta a 32 éves kapus.

Nehezebb helyzetben van a Valencia, ugyanis az első mérkőzésen meglepetésre 1-0-ra kikapott a Bodnár Lászlóval szereplő osztrák Red Bull Salzburg otthonában.

A liverpool helyzete annyival könnyebb, hogy a háborús helyzet miatt Haifa helyett Kijevben kell megmérkőznie riválisával, így a Macabbi is idegenben játszik.

"A visszavágó teljesen más lesz, mint az első összecsapás, sokkal fittebbek vagyunk, már játszottunk pár meccset, többek között legyőztük a Chelsea-t is. A Haifának most támadnia kell, mi pedig kihasználhatjuk a védelemben támadt réseket" - nyilatkozta Mark Gonzalez, aki csereként beállva a 88. percben szerezte a Vörösök győztes találatát.

Rafa Benitez vezetőedző ugyanígy gondolkodik, szerinte a Liverpoolnak megvannak azok az emberei, akik képesek gyors kontrákkal eldönteni a párharc végkimenetelét.

A német Hamburg a hazai 0-0 után a spanyol Osasuna otthonában próbálja meg kivívni a továbbjutást, míg a Benfica az idegenben elért 1-1-es döntetlent követően Lisszabonban tréfálhatja meg az osztrák Austria Wient.

A többi selejtező-visszavágóra szerdán kerül sor.

[origo] / (MTI)