Vágólapra másolva!
Egy 17 109 002 forintról szóló jelképes csekket kapott dr. Harmath György, a Heim Pál Gyermek Kórház főigazgatója és Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány képviselője szerdán a Hungaroringen: az összeg az augusztus 2-án rendezett MAI Casco Futball Grand Prix, jótékonysági futballgála bevételéből gyűlt össze. A csekket Baumgartner Zsolt, az első magyar Forma-1-es versenyző, Erdei Zsolt hatszoros profi világbajnok ökölvívó és Talmácsi Gábor vb-bronzérmes motorversenyző nyújtotta át.

Augusztus 2-án Michael Schumacher és több Forma-1-es pilóta részvételével több mint 20 ezer néző előtt került megrendezésre a MAI Casco Futball Grand Prix, melynek teljes jegybevétele jótékony célt szolgált. A jegyekből befolyt összeg kiegészült a Duna TV és a Petőfi Rádió által rendezett árverésekből származó felajánlásokkal, így gyűlt össze 17 109 002 forint, mely vélhetően még emelkedik, hiszen több Forma-1-es relikvia elárverezésére csak ezután kerül sor.

A több mint 17 millió forint három alapítvány között oszlik el. A bevételből részesül a Michael Schumacher nevéhez köthető Kinder in NOT alapítvány, mely az UNESCO égisze alatt működik, a Heim Pál és Madarász Gyermekkórházak közös alapítványa, valamint a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány.

Az eseményt szervező Careers Management Group büszke rá, hogy az idei esemény jótékonysági bevétele túlszárnyalta a tavalyi 14 millió forintnyi adományt, és így szinte egészen biztosan elmondható, hogy 2006-ban is Budapesten futballozták össze a legtöbb pénzt Schumacherék, akik egyébként évente 8-10 találkozón lépnek pályára világszerte.

Az adományt jelképező óriás csekket Baumgartner Zsolt, Erdei Zsolt és Talmácsi Gábor a Minardi Racing Team versenyautója előtt a Hungaroringen adta át, ahol ezekben a napokban a Minardi kétüléses Forma-1-es programja zajlik.

Forrás: [origo]

Eperjes Károly és Michael Schumacher

Baumgartner Zsolt: "Rendkívül boldog vagyok, hogy ennyi pénz gyűlt össze, és biztos vagyok abban, hogy nagyon jó helyre kerül majd. Tavaly az árva gyermekeket segítettük, idén a beteg gyermekek javára ajánlottuk fel az összeget. Ezúton szeretném újra megköszönni valamennyi résztvevőnek, hogy eljött futballozni, és külön minden nézőnek, hogy jegyet váltott, és így segített. Egyelőre nem tudjuk, lesz-e hasonló gála jövőre is, de az idei sikert látva és Michael Schumacher ígéretét bírva, szinte biztos, hogy újra belevágunk."

Erdei Zsolt: "Az átadásra elkísért a feleségem, Arabella is, aki már a hetedik hónapban van. Ugyan a Forma-1-es autó zaja egy kicsit sok volt a picinek, de természetesen boldogan jöttünk mindketten, hiszen lassan szülők leszünk, így át tudjuk érezni, hogy milyen fontos a segítség a beteg gyermekeknek. Köszönöm a szervezőknek, hogy meghívtak a meccsre, mert nagyon jól éreztem magam."

Talmácsi Gábor: "Előre mondtam, hogy nem tudok focizni, de tudom, hogy most nem ez számított. Nem gondoltam, volna, hogy több mint 17 millió forint gyűlik össze. Ez óriási siker, és nagyon örülök, hogy részese lehettem a gálának. Remélem, jövőre is megrendezésre kerül az esemény, mert biztos vagyok benne, hogy az ilyen jótékonysági adományoknak mindig lesz helye."