Társoldalunk:

Döntésképtelenné vált az FTC elnöksége

2006.08.24. 12:47

A 100%Fradi színes hetilap információi szerint csütörtökön délelőtt lemondott Albert Flórián. Az Aranylabdás tiszteletbeli elnökként volt tagja a Ferencváros elnökségének. Mivel korábban már többen lemondtak a 12 fős elnökségből, a testület hattagúra csökkent, és határozatképtelenné vált.

A Császár az alábbi sorokat juttatta el Ináncsy Miklóshoz, az FTC elnökéhez: "A legutolsó elnökségi ülésen szóban jeleztem, hogy nem kívánok a megbízott pozíciómban tovább dolgozni. Az ülésen az elnökségi tagok többségének kérésére visszavontam lemondásomat. Az elmúlt napokban azok az elnökségi tagok, akik maradásra bírtak, lemondtak. Ezek után a mostani lemondásomat véglegesnek tekintem. Kérem döntésem tudomásul vételét."

Korábban már Kökény Beatrix (kézilabda), Sipos Jenő (szakosztályon kívüli), Kruj Iván (birkózás), Fodor Szabolcs (úszás) és Wiesner Tamás (vízilabda) is lemondott az elnökségi tagságról, így a 12 fős elnökségben már csak hatan maradtak, ami azt jelenti, hogy döntésképtelenné vált a testület, amit fel kell oszlatni.

Horváth K. József, az FTC kommunikációs igazgatója aról tájékoztattta az MTI-t, hogy hivatalosan még nem értesült Albert Flórián lemondásáról. Amennyiben a levél megérkezik a klubhoz, Ináncsy Miklósnak 30 napon belül közgyűlést kell összehívnia, amely megválasztja az új elnökséget. Addig Ináncsy irányítja az egyesületet, de nem írhat alá semmilyen hivatalos dokumentumot nagy horderejű kérdésekben.

A történet előzményéhez tartozik, hogy július 27-én, egy vezetőségi ülésen a nehéz anyagi helyzetbe került IX. kerületi klub elnöke ajánlotta fel a lemondását, ezt azonban az elnökség nem fogadta el, mivel akkori álláspontja szerint nem ő volt felelős a kialakult helyzetért. Augusztus 11-én aztán a klub vezetése - levélben - mégis lemondásra szólította fel Ináncsyt.

A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, amennyiben nem távozik önként - a levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá. Ugyanaznap este az FTC korábbi és jelenlegi labdarúgói, majd másnap egy demonstráción a szurkolók is csatlakoztak az Ináncsy távozását sürgetőkhöz.

A klubvezető az elnökség indítványára közleményben reagált: kijelentette, addig mindenképpen marad a klub élén, amíg le nem zárulnak a befektetői tárgyalások a lehetséges szlovák partnerrel. Ezt követően mondtak le sorban az elnökségi tagok.

Az FTC-nek többször sem sikerült pályázaton értékesíteni az Üllői úti hat plusz két hektáros területet, a labdarúgócsapat pedig nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így története során először a másodosztályba kényszerült.

Ináncsy a közelmúltban tárgyalásokat folytatott Ivan Kmotríkkal, a szlovák Artmedia Bratislava tulajdonosával az FTC labdarúgócsapatát üzemeltető részvénytársaság eladásáról. Az üzletember az átvilágítás után dönt arról, vásárol-e részvényeket, de 50 millió forint szponzori támogatást már átutalt.

[origo]/(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK