Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest és az Újpest is idegenben győzött a Borsodi Liga 4. fordulójában, a kék-fehérek Pécsett nyertek 1-0-ra, a lilák a REAC ellen diadalmaskodtak 2-1-re. A Sopron egygólos sikert aratott odahaza a Diósgyőr ellen, a Vác megszerezte első győzelmét a továbbra is nyeretlen Honvéd ellen, a nyugati derbin megosztozott a pontokon a ZTE és a Győr.

Borsodi Liga, 4. forduló:
PMFC-Pécs Plaza - MTK Budapest 0-1 (0-0)
Pécs, 2000 néző
v.: Bognár
Pécs: Herbert - Sipos J., Dienes, Szabados (Bajúsz, 46.), Szekeres - Pest K., Pavicevic, Balaskó (Szatmári 72.), Kulcsár - Nógrádi, Horváth P. (Tóth Z. 63.)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Czvitkovics, Horváth L., Zsidai (Zabos 87.), Pál (Németh K., 46.) - Kanta J., Hrepka (Urbán 90.)
gól: Czvitkovics (58.)
sárga lap: Balaskó (29.), illetve Zsidai (84.)

9. perc: Czvitkovics átadásával Kanta J. középen kilépett, 11 m-es lövését Herbert bravúrral kiütötte.

58. perc: Németh K. szöktette Czvitkovicsot, aki az ötösről, jobb külsővel a kapu bal oldalába emelt (0-1).

Egy félidőn át Herbert ért a legtöbbet a labdába a pályán lévő 22 játékos közül, a pécsi kapusnak sok védeni valója akadt, az MTK azonban kihagyta helyzeteit.

A vendéggól sem hozott változást a játékban, továbbra is az MTK játszott jobban és rászolgált a három pontra. Csaknem egyéves kihagyás után ismét játszott Tóth Zoltán, a baranyai együttes szívműtéten átesett játékosa.

A találkozón többször is Szlovákiát gyalázó rigmusokat lehetett hallani a pécsi szektorból, emiatt a játékvezető a 80. percben egy percre megszakította a játékot. A második játékrész elején egy "Felvidék kitartás!!!" feliratú drapériát is kifeszítettek a hazai drukkerek, ez a felirat azonban pár perc elteltével eltűnt.

(MTI)