Vágólapra másolva!
A Premier League harmadik fordulójában a West Ham United ellen aratott 2-1-es győzelem során mutatkozott be a Liverpool együttesében az újonnan igazolt holland válogatott középcsatár, Dirk Kuyt. A Manchester United nem lassít, a Vörös Ördögök a Priskin Tamást nélkülöző Watford otthonában nyertek 2-1-re, és ezzel továbbra is hibátlanul állnak. Németországban gól nélküli döntetlent hozott a százszázalékos csapatok csatája, a Nürnberg meglepetésre pontot szerzett Münchenben, a Bayern vendégeként, és ezzel maradt a tabella élén.

Felemásan kezdte a bajnoki szezont a Liverpool együttese, hiszen a bevallottan a bajnoki címre hajtó Mersey-partiak egyetlen eddigi bajnoki meccsükön jó teljesítményt nyújtottak ugyan az újonc Sheffield United vendégeként, ez azonban csak egy pont megszerzéséhez volt elegendő.

Ezúttal a tavalyi idény egyik kellemes meglepetése, az akkor újonc létére rendkívül stílusos futballt produkáló, és a mezőny első felében végző West Ham látogatott az Anfieldre, és az első tizenkét perc játékából egyáltalán nem következő módon gyorsan meg is szerezte a vezetést: Zamora bújt a jobb oldalon a hazai védő közül, lövésszerű beadására Reina későn reagált, így a rövid sarkot nem megfelelően záró spanyol kapus szomorúan konstatálhatta a fővárosiak előnyhöz jutását.

A gól érezhetően megfogta a hazai csapatot, olyannyira, hogy egy percen belül növelhették volna előnyüket a Kalapácsosok, ha a Harewood ajtó-ablak helyzetben nem a bal alsó sarok mellé pörget.

Ocsúdott a sokkból Rafa Benítez csapata, és egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását, helyzetekben azonban ez egyáltalán nem mutatkozott meg. Brusztolt, darált a 'Pool, azonban jóformán minden elképzelés nélkül, mezőnyfölényével így nem tudott mit kezdeni. Aztán ahogyan az lenni szokott, ha a csatárok tehetetlenek, és a középpályások sem jeleskednek az ellenfél kapujának veszélyeztetésében, valamelyik védőnek kell magára vállalnia a gólszerzés feladatát.

Így gondolhatta a kezdőcsapatba csak Carragher sérülésével bekerülő ifjú dán középhátvéd, Daniel Agger is, aki a félidő hajrájában a felezővonaltól indult előre, az ellenfél térfelének közepén még tolt egyet a labdán, majd mintegy 26 méterről ballal irtózatosan nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A gól megnyugtatta a Vörösöket, így a játékrész utolsó percében Crouch nagyszerű megmozdulásával (még Carrol kapust is elfektette a hórihorgas csatár) át is vették a vezetést.

A második félidő elején aztán pályára lépett a Morientes pótlására igazolt holland támadó, Dirk Kuyt, aki a beállását követő egy percen belül előbb lábbal, majd fejjel veszélyeztette a vendégek kapuját.

A Liverpool egyértelműen kontrára rendezkedett be, az ebből történő gólszerzését azonban egyrészt az Anton Ferdinand dirigálta vendégvédelem, másrészt Wiley játékvezető egyik asszisztense akadályozta meg, aki rendre lesen állította meg - nemegyszer tévesen - a kiugró Bellamyt, amivel alaposan felpaprikázta az amúgy is lobbanékony természetű walesit.

A végén még beszállt a 41. életévét taposó Teddy Sheringham is, azonban ezen a napon az ő rutinja sem segített Alan Pardew csapatán. A vége 2-1, de a 'Pool még nem üzemmeleg.

Az újonc Watford Priskin Tamás nélkül is alaposan megnehezítette a Manchester United dolgát, de a Vörös Ördögök színeiben 600. mérkőzését játszó Ryan Giggs góljával behúzta a meccset a MU, amely három forduló után százszázalékos.

A Tottenham a hét közben megszerezte ugyan első győzelmét, de az Everton ellen hiába játszott majdnem egy órát emberelőnyben, szinte helyzetig sem jutott a liverpooliak ellen, akik 21 év elteltével nyertek ismét a White Hart Lane-en.

Két piros lap és két büntető borzolta a kedélyéket a Charlton-Bolton találkozón, a hazaiaktól Hreidarsson,a vendégektől Davies jutott a kiállítás sorsára. Ami a tizenegyeseket illeti, Darrent Bent nem hibázott, Diouf viszont igen, végül 2-0-ra nyert az Athletic.

Jimmy Bullard hét közben pontot mentett a Fulhamnek a Bolton ellen, a mostani pazar szabadrúgásgólja pedig a győzelmet jelentette az újonc Sheffield United ellen.

A Manchester City 15 éve nem szerzett gólt az Arsenal ellen, az átok ezúttal megtört, amikor a 40. percben Barton büntetőből bevette Lehmann kapuját, és mivel a túloldalon Henryék egy tucatnyi helyzetet elpuskáztak, így a City először nyert a Premier League-ben az Ágyúsok ellen.

Premier League, 3. forduló:
Liverpool - West Ham United 2-1 (2-1)
gól:
Agger (42.), Crouch (45.), illetve Zamora (12.)

Charlton Athletic - Bolton Wanderers 2-0 (0-0)
gól: Bent (65., 85., az elsőt 11-esből)
kiállítva: Hreidarsson (28.), illetve Davies (72.)

Fulham - Sheffield United 1-0 (1-0)
gól: Bullard (40.)

Tottenham Hotspur - Everton 0-2 (0-0)
gól:
Davenport (54., öngól), A. Johnson (67.)
kiállítva: Kilbane (33., Everton)

Watford - Manchester United 1-2 (1-1)
gól: Francis (34.), illetve Silvestre (12.), Giggs (52.)

Wigan Athletic - Reading 1-0 (1-0)
gól: Heskey (24.)

Manchester City - Arsenal 1-0 (1-0)
gól: Barton (40., 11-esből)