Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden engedélyt adott arra, hogy a Puskás Ferenc-stadion helyett a Megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban rendezzék meg szombaton 20 órától a Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki selejtezőt.

Berzi Sándor, az MLSZ nemzetközi igazgatója az elmondta, hogy ilyen esetekben az UEFA általában engedélyezi a helyszínváltoztatást. "Pár nappal a mérkőzés előtt egy ilyen módosítás rengeteg nehézséget okoz a rendező szövetségnek, ezért az UEFA tisztában van vele, hogy csak nyomós indok esetén érkezik hasonló kérés" - tájékoztatott Berzi. "Az engedély kiadásának feltétele, hogy az ellenfél is hozzájáruljon a változtatáshoz és a vendéglátónak garantálnia kell, hogy ez a vendégcsapat számára semmilyen hátrányt vagy kényelmetlenséget nem jelent."

A változtatást azért kérte a szövetség, mert hétfőn szembesült azzal, hogy a július 19-ei Robbie Williams-koncert óta - az írásos garanciavállalás ellenére - sem hozták rendbe a gyepszőnyeget a Puskás Ferenc-stadion üzemeltetői, egy tizenöt négyzetméteres területen pedig teljesen hiányzik a fű, ilyen állapotban a játéktér az MLSZ álláspontja szerint játékra alkalmatlan.

Géczi Gábor, a Nemzeti Sportközpontok - idetartozik a Puskás-stadion is - főigazgatója az MLSZ észrevételeire hétfőn annyit mondott: nem kötelező a válogatottnak a Puskás Ferenc-stadionban játszani.

Az Eb-selejtezőhez kapcsolódó hír, hogy a kijelölt holland játékvezető, Eric Braamhaar sérülés miatt nem tudja vállalni a találkozót, így az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) új bírót jelölt az összecsapásra. A mérkőzést Braamhaar honfitársa, Pieter Vink vezeti majd. Segítői is hollandok: a két asszisztens Arie Brink és Patrick Gerritsen, a tartalék játékvezető pedig Bad Nijhuis lesz.