Vágólapra másolva!
Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi alelnöke szerint kizárhatják a Ferencvárost, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) által megadott határidőig, augusztus 31-én 14 óráig nem vonta vissza a polgári bírósághoz benyújtott beadványát.

"Az MLSZ-nek nem kell attól tartania, hogy felfüggeszti a tagságát a FIFA, hiszen mindent megtett, amit kértek tőle. Ennek megfelelően szeptember elsején, a Ferencvárosnak a beadványa visszavonására szabott határidő másnapján fegyelmi eljárást indított a klub ellen. Az illetékes bizottság rövidesen tárgyalja az ügyet, aminek súlyos következménye lehet, hiszen kizárás fenyegeti azokat az egyesületeket, amelyek nem tartják be az MLSZ alapszabályát" - mondta Helmeczy, aki a büntetés részleteibe nem kívánt belemenni, mondván, erre a fegyelmi bizottság jogosult.

Helmeczy nevetségesnek nevezte a Ferencváros azon érvelését, hogy azért fordult polgári bírósághoz, mert az MLSZ alapszabálya nem írja elő, hova fordulhat jogorvoslatért. Az alelnök véleményét azzal indokolta, hogy az alapszabály a 3. és a 14. paragrafusában átveszi a FIFA azon rendelkezését, mely szerint vitás esetekben csak sportbírósághoz lehet fordulni, polgárihoz nem.

"Érdekes módon az Újpest tudta, hova fordulhat jogorvoslatért. A sporttörvény által létrehozott Sport Állandó Választott Bíróságánál támadta meg az MLSZ fegyelmi határozatát, amely félévre betiltotta a Szusza Ferenc Stadiont. Amennyiben ott az újpestieknek adnak igazat, elfogadjuk a döntést" - árulta el Helmeczy, mit tehetett volna Ferencváros.

A Ferencváros egyébként a FIFA fenyegetése ellenére nem vonta vissza keresetét, így 14.30-tól megkezdődött az érdemi tárgyalás a felperesi keresetlevél és a keletkezett iratok ismertetésével.