Vágólapra másolva!
Második, egyben záró Európa-bajnoki selejtező csoportmérkőzésén kétgólos vereséget szenvedett a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Oroszországtól Moszkvában, így a második helyen végzett a csoportban, és nem jutott tovább. Az élen záró oroszok bekerültek a nyolcaddöntőbe.

Eredmény, U21-es Eb-selejtező:
Oroszország-Magyarország 3-1 (1-0)
Oroszország:
Komics - Taranov, Cserencsikov, Szabitov, Jescsenko - Gyenyiszov (Torbinszkij, 51.), Szavin, Vorobjev (Siskin (46.), Nabarkin - Bazsenov, Pavlenko (Gyansev, 88.)
Magyarország: Kovács Z. - Balogh B. (Rodenbücher, 80.), Vaskó, Máté, Pollák - Tőzsér (Magasföldi, 63.), Vadócz, Sándor Gy., Bori - Priskin (Tisza, 63.), Feczesin
gól: Gyenyiszov (17.), Bazsenov (54., 75.) ill. Feczesin (84.)

Internetes források szerint az első félidőben a magyarok egyenrangú ellenfelei voltak a házigazdáknak, az oroszok egy gyors ellentámadás végén szereztek vezetést.

A második játékrész magyar helyzetekkel kezdődött, az 54. percben azonban a vendéglátók szereztek ismét gólt, majd negyed órával a befejezés előtt egy újabb találattal eldöntötték a találkozót.

Finnországot Magyarország 5-0-ra, Oroszország 5-1-re verte, így Róth Antal csapata már döntetlennel is továbbjutott volna.

A csoport végeredménye:
1. Oroszország 6 pont (8-2)
2. Magyarország 3 (6-3)
3. Finnország 0 (1-10)

Oroszország a másik 13 csoportelső közül kap majd riválist, s az oda-visszavágós párharcok győztesei vehetnek részt a hollandiai kontinenstornán.