Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 5. fordulójában az Újpest vendégeként 1-0-ra győzött a Zalaegerszeg. Simon Antal együttese Balajcza hibáját kihasználva Sebők József találatával szerezte meg a győzelmet. A Tatabánya otthon gyűjtötte be a három pontot, Sisa Tibor fiai 4-2-re verték a Kaposvárt, míg a Fehérvár szintén hazai pályán diadalmaskodott a Vasas ellen.

Borsodi Liga, 5. forduló:
Újpest FC - Zalaegerszegi TE 0-1 (0-0)
Budai II László-stadion, 4000 néző
v.: Vad II I.
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Böjte, Kiss Z. (Nagy O., 46.) - Erős K., Korcsmár (Rajczi, 65.) - Tisza, Sándor Gy., Mészáros M. - Kovács Z.
ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Botis, Csóka - Nagy L. (Waltner, 91.), Máté P., Molnár B., Józsi (Simonfalvi, 84) - Ferenczi, Sebők J. (Tóth Z., 66.)
gól: Sebők J. (61.)
sárga lap: Mészáros M. (82.), illetve Sebők J. (39.)

15. perc: Tisza csapta be egy szép csellel védőjét, de 17 méteres lövése kevéssel a kapu mellé szállt.

28. perc: Tisza bal oldali beadását Kovács Zoltán az ötös sarkáról perdítette mellé.

37. perc: Tisza 20 méteres szabadrúgása zúgott el a jobb kapufa mellett.

43.perc: Tisza előtt adódott újabb lehetőség, de emelését Varga védeni tudta.

49. perc: Tisza jobb oldali szöglete után Korcsmár fejesét védte szenzációsan Varga Zoltán.

53. perc: Nagy Lajos adott jó labdát Ferenczinek, de a zalaegerszegi támadó lövése elkerülte a hazai kaput.

61. perc: Ferenczi jobb oldali beadását Balajcza ejtette ki éppen Sebők József elé, aki egy csel után higgadtan gurított a hálóba (0-1).

76. perc: Nagy Lajos vezette végig az ellenfél térfelén a labdát, de lövését Balajcza magabiztosan fogta.

Letámadással próbálta megzavarni ellenfelét az Újpest, és így szeretett volna rögtön a mérkőzés elején előnyt szerezni. A Zalaegerszeg pontos passzokkal próbált gólhelyzetet kialakítani a hazaiak kapuja előtt, azonban egyik oldalon sem vezetettek eredményre az erőfeszítések, így jobbára a két tizenhatos közt folyt a játék az első negyvenöt percben, majd gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre a csapatok.

A szünet után magasabb sebességre kapcsolt az Újpest, de hiába próbálkozott a lila-fehér alakulat, gólt nem sikerült szereznie, ugyanakkor a hatvanegyedik percben Balajcza hibája után megszerezte a vezetést a ZTE. A gól megzavarta a hazaiakat, akik ugyan mindent megtettek a gólszerzésért, de a jól védekező vendégek ellen nem sikerült eredményesnek lenniük, így a Zalaegerszegé lett a három pont.

(Mobilpress)