Vágólapra másolva!
Újabb tizenhat csapat mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, a játéknap rangadóján az E csoportban a Lyon a Real Madridot fogadta, és a tavalyi idényhez hasonlóan most is legyőzte a királyi gárdát, ezúttal 2-0-ra. Ugyanebben a csoportban a román Steaua nagy meglepetésre 4-1-re nyert Kijevben, a Dinamo vendégeként. Az F jelű négyesben a Manchester United megizzadt a Celtic ellen, de végül 3-2-re győzött, a G kvartettben lévő Arsenalnak könnyebb dolga volt Hamburgban, igaz, a 10. pertől emberelőnyben futballozott. A "magyar", azaz a H csoportban Juhász Roland a 68. percben állt be a Lille ellen 1-1-re végző Anderlechtbe, Tőzsér Dánielnek 22 perc jutott a az AEK Athénban, amely 3-0-ra kikapott a Milantól.

Olympique Lyon (francia) - Real Madrid (spanyol) 2-0 (2-0)
Lyon, Stade Gerland
v.: Stark (német)
Lyon: Coupet - Réveillere, Cris, Müller, Abidal - Tiago, Toulalan, Juninho Pernambucano (Källström, 73.), Malouda - Govou (Clerc, 82.), Fred (Wiltord, 78.).
Real Madrid: Casillas - Cicinho, Cannavaro, Sergio Ramos, Roberto Carlos - Beckham (Guti, 55.), Diarra, Emerson - Cassano (Reyes, 46.), Raúl (Robinho, 69.) - Van Nistelrooy.
gól: Fred (11.), Tiago (31.)

A 7. percig kellett várni az első kapuralövésre, Juninho Pernambucano oldott ki egy bombát szabadrúgásból, Casillas öklözve hatástalanította a löketet. Négy perc múlva is Juninho volt az egyik főszereplő, a karmester indítását Cannavaro elnézte, Fred belépett az olasz hátvéd elé, aztán átemelte a kifutó Casillast, és a labda a kapuba pattogott.

Malouda növelhette volna a Lyon előnyét, de 6 méteres fejesét Casillas óriási bravúrral védte. Az előny tudatában is aktívabb a Lyon, Govou 24 méterről próbálta meglepni Casillast, de a labda csak az oldalhálót érte. A túloldalon Beckham a félpályáról emelt kapura, vagy inkább a kapu felé, mert a labda messze elszállt a labdaszedőkhöz.

A Lyon villámgyors kontrákat vezetett, és az egyik ilyen végén teljesen kipasszolták a Real védelmét, az i-re Tiago tette fel a pontot, aki Govou passzából lőtt a jobb alsóba 6 méterről. Tele voltak önbizalommal a francia csapat játékosai, ezt bizonyítandó Juninho vagy 45 méterről is kapura tett egy szabadrúgást, Casillas ezt is csak öklözte, éppen Fred elé, de aztán javított a spanyol portás, mert nagyot nyújtozva kitolta a brazil fejesét.

Forrás: MTI
Fred emelése eredményezte az első lyoni gólt

A 36. percben megint Casillas parádézott, Fred csinált bohócot a fél madridi védelemből, aztán Réveillere elé tálalt, aki a jobb alsót célozta, de Casillas túljárt az eszén. A kapufa is kisegítette a Realt, Fred ugyan még elcselezte a helyzetet, de Malouda futtából lőtt 16 méterről, és a labda a lécen csattant. Aztán Cannavaro lábáról pörgött le a labda a 16-osnál, ami nehézséget okozott Casillasnak, de Fred nem élt az ajándékba kapott labdával, és a léc fölé bólintott.

A félidő zárásaként Juninho tekert a bal sarok felé egy 26 méteres szabadrúgást, amit Casillas látványos mozdulattal hárított. A szünetben cserélt Fabio Capello, behozta Reyest, aztán Gutit is, de nem lett veszélyesebb a Real, a Lyon magabiztosan játszott, és Juninho szabadrúgása a hálót is megzörgette, igaz, csak kivülről. A 63. percben a Real Madrid is közel járt a gólhoz, de Sergio Ramos ígéretes helyzeből mellébólintott.

Tiago emelt a bal felső sarok irányába, de a labda a háló tetején landolt. Van Nistelrooy próbálta kozmetikázni az eredményt, éles szögből a rövid sarkot vette célba, de az oldalhálót találta el. A végén is a holland kerülhetett volna helyzetbe, Cicinho centerezését próbálta fejjel kapura továbbítani, de Müller szorításában nem járt sikerrel.

Dinamo Kijev (ukrán) - Steaua Bucuresti (román) 1-4 (1-3)
Kijev, Olimpiai-stadion
v.: Allaerts (belga)
Dinamo: Sovkovszkij - Markovic (José Moreno, 61.), Rodolfo, Rodrigo, Neszmacsnij - Huszev, Yussuf, Correa (Belkevics, 59.), Rincon - Sackih, Rebrov (Otalvaro, 73.).
Steaua: Fernandes - Saban, Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Paraschiv, Lovin, Cristocea (Oprita, 74.) - Dica (Petre, 82.), Badea (Thereau, 71.).
gól: Rebrov (16.), illetve Ghionea (3.), Badea (24.), Dica (43., 79.)

A 3. percben vezetést szerzett a Steaua, Cristocea rúgta át a szögletet a hosszú oldalra, ahol Ghionea érkezett, és a kapuba bólintott. Nem sokat várt a válasszal a Dinamo, Rebrov kényszerítőzött Rinconnal, aztán bevette Fernandes kapuját, ez volt az ukrán csatár 20. BL-gólja.

A románok nem estek össze az egyenlítőgóltól, mert Badea csukafejesével visszavették a vezetést, sőt, a félidő végén Dica szabadrúgása már a harmadik Steaua-gólt eredményezte. A második félidőben a Kijev görcsösen erőlködött, a Steaua pedig a teljesen kinyíló ukránoknak megadta a kegyelemdöfést Dica pimasz átemeléses góljával.