Vágólapra másolva!
Nem maradt következmények nélkül a West Bromwich Albion legutóbbi hazai döntetlenje, mivel a birminghami klub hétfőn hivatalos közleményben jelentette be, hogy megválik Bryan Robsontól, aki eddig a menedzseri teendőket látta el.

Mindez némileg meglepetés, mivel Angliában a szokásosnál türelmesebbek szoktak lenni a klubvezetők a trénerekkel, ugyanakkor benne volt a pakliban Robson menesztése is, hiszen az edzőt már a szurkolók is kikezdték.

Bryan Robson 22 hónapot töltött a klubnál, és ugyan az első évben drámai küzdelemben bennmaradt az általa irányított csapat, mindez 2006 májusában már nem sikerült. A kiesést követően nem rendült meg Jeremy Peace, elnök bizalma Robsonban, sőt minden támogatásáról biztosította az edzőt, akinek kérésére már-már irreális üzleti kockázatot vállalva egyben tartotta a játékoskeretet.

A középhátvéd Curtis Davist 8.5 millió fontért sem adták el, és a Gera Zoltánért érkező, több mint 3 millió fontos ajánlatra is nemet mondott a WBA, Bryan Robson kifejezett kérésére. Ezt követően finoman szólva is nehezményezték a szurkolók - és a jelek szerint a klubvezetés is - hogy a csapat idegenben 12 pontból csak kettőt tudott begyűjteni, és három hazai győzelem után a hétvégén a Southend ellen már otthon is csak egy döntetlenre futotta a másodosztályban.

Az utóbbi meccseken látszott, hogy a közönség egyre inkább elpártolt az edzőtől, rengeteg kritika érte a mutatott játékot. Az edző menesztését követően maga is közleményben köszönt el a klub szurkolóitól, és a WBA honlapján közzétett pár mondatos búcsúlevélben jelzi, hogy a csapatot kiváló erőkből állónak tartja, és bízik benne, hogy képes lesz visszajutni a Premier League-be.

A klub egyelőre keresi Robson utódját, és ideiglenesen az eddigi pályaedző, Nigel Pearson irányítja a csapatot. Valószínű, hogy Pearson ül majd a kispadon a keddi Cheltenham elleni Ligakupa-mérkőzésen is.