Vágólapra másolva!
A Premier League hatodik fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Liverpool hazai pályán 3-0-ra verte az idei bajnokságban egyelőre érthetetlenül rosszul teljesítő Tottenhamet, ezzel négy nap alatt hat ponttal lett gazdagabb, ráadásul e két meccsen még gólt sem kapott. A címvédő Chlesea Frank Lampard duplájával nyert a londoni rivális Fulham otthonában. Priskin Tamás csapata, a Watford a Wigan vendégeként 1-1-es döntetlent játszott, a magyar játékost nem nevezték a találkozóra.

A 2006-2007-es bajnokságban a Liverpool is szórt már el olyan pontokat, amelyek adott esetben sokba kerülhetnek majd a végelszámolásnál, a Tottenhamnél viszont nem akadt ember, aki ilyen pocsék szezonkezdetre számított. Az elmúlt években a kiemelkedő sztárcsapatok mögé szép lassan, szisztematikusan felzárkózó Spurs öt meccsen szerzett négy pontjával érkezett az Anfieldre, és sem az idei forma, sem a múlt nem szólt mellette.

A Vörösöknél ismét a kezdőcsapatban lépett pályára a szerdai, Newcastle elleni bajnoki első liverpooli gólját szerző Dirk Kuyt, aki ezúttal Craig Bellamyt kapta maga mellé játszótársul, míg a londoniaknál Aaron Lennon és Dimitar Berbatov sérülése szaporította a redőket Martin Jol menedzser homlokán.

Minden előzetes várakozással szemben jól kezdett a Spurs, és gyakorlatilag az egész első félidőben méltó ellenfele volt a magának több botlást már nem engedélyezhető Benítez-csapatnak. Szervezetten védekeztek a vendégek, nem engedték helyzetbe kerülni a hazai támadókat, ráadásul több veszélyes ellencsapással borzolták a hazai fanatikusok idegeit.

A második félidőre alaposan felpörgött a 'Pool - Rafa Benítez a szünetben minden bizonnyal elmagyarázta fiainak, hogy a mutatott teljesítmény lehet, hogy még egy pontra sem lesz elég -, kifejezetten élvezetes lett a mérkőzés. Valószínűleg még élvezetesebb lehetett volna, ha az esélytelenebb csapat meg tudja szerezni a vezetést, azonban a csereként beállt Edgar Davids hiába tálalt pazar labdát Jermaine Jenas elé, a londoniak válogatott középpályása öt méterről, "ötmillió" százalékos ziccerben becsúszva a kapu mellé talpalta azt.

Aztán ahogyan lenni szokott, azonnal büntetett a másik fél: gyakorlatilag az ellentámadásból Gerrard remekül tört be a tizenhatoson belülre, és bár beadását Bellamy még a jobb kapufára lőtte, a kipattanót González a bal alsó sarokba passzolta.

Ekkor még közel félóra hátravolt a meccsből, de érezni lehetett, hogy az első öt bajnoki meccsén mindössze két gólra képes Tottenham ezúttal nem lesz képes a bravúrra. A vezető gól után tíz perccel Dirk Kuyt nyomatékosította, hogy kezdi felvenni a Premier League ritmusát, majd az utolsó percben a Xabi Alonsóval történ kényszerítőzést követően visszakapott labdát Riise jó harminc méterről bombázta védhetetlenül Robinson kapujába.

A Liverpool helyenként már a csapattól elvárható játékot produkálva magbiztos győzelemmel eredt az élmezőny nyomába, a Spursnél viszont gyors válságelemzésre lesz szükség, különben pillanatok alatt elúszhat a teljes szezon (arról nem is beszélve, hogy ilyen teljesítménnyel még a bentmaradás sem tűnik egyszerű feladatnak Robbie Keane-éknek).

Premier League. 6. forduló:
Liverpool - Tottenham Hotspur 3-0 (0-0)
gól:
Gonzalez (63.), Kuijt (73.), Riise (90.)

Arsenal - Sheffield United 3-0 (0-0)
gól:
Gallas (65.), Jagielka (69., öngól), Henry (80.)

Aston Villa - Charlton Athletic 2-0 (1-0)
gól:
Agbonlahor (35.), Moore (62.)

Fulham - Chelsea 0-2 (0-0)
gól:
Lampard (73., 80., az első 11-esből)

Manchester City - West Ham United 2-0 (0-0)
gól:
Szamarasz (50., 63.)

Middlesbrough - Blackburn Rovers 0-1 (0-1)
gól:
Nonda (27.)

Wigan Athletic - Watford 1-1 (1-0)
gól:
H. Camara (29.), illetve Bouazza (63.)

Reading - Manchester United 1-1 (0-0)
gól:
Doyle (48., 11-esből), illetve C. Ronaldo (73.)