Vágólapra másolva!
Bár az Internazionale a 70. percben már 4-0-ra vezetett a vendég Chievo ellen, a veronaiak kis híján pontot mentettek az olasz labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. Angliában a Newcastle otthon 1-1-et játszott az Evertonnal, míg a Bundesligában a Nürnberg élre állhatott volna, de nem tudta idegenben legyőzni a Cottbust. A spanyol ligában 11 piros lapot osztottak ki a bírók, a címvédő Barcelona kiállítástól mentes meccsen remizett a Valenciával. A Nantes vendégeként kikapott az Olympique Marseille a francia bajnokságban, így a címvédő Lyon már pontelőnnyel vezet a tabellán.

Az AC Milan meglepő livornói pontvesztése után a másik milánói csapat, a bundaperben kirótt büntetések nyomán első számú bajnokaspiránssá előlépett Inter az eddig mindössze egy pontot gyűjtő Chivevót fogadta. Az eltiltott Vieira nélkül is a hazaiak voltak a meccs toronymagas esélyesei, ennek megfelelően rögtön nyomás alá vették a veronaiak kapuját, ami már az első percekben két hatalmas helyzethez vezetett: előbb Solari egy szép csel után tévesztette el a bal alsó sarkot, majd Adriano tette naggyá a vendégek kapusát.

A harmadik dél-amerikai próbálkozás aztán meghozta a gyümölcsét: a 11. percben Crespo lépett ki a leshatáron, maga elé engedte a labdát, majd egy pattanás után ballal a hosszú sarokba terelte. A gólban talán benne volt egy kicsit Squizzi is, öt perc múlva azonban javított addig mutatott teljesítményén, amikor is a keresztléc fölé tolta Figo bombáját.

Kapusuk után a Chievo támadói is éledezni kezdtek, adódott is egy lehetőségük az egyenlítésre, de megúszta az Inter. A 40. percben Adriano okozott mámoros pillanatokat a futball szerelmeseinek, az ötkilós súlyfelesleggel küzdő brazilt a jobb szélen három védő sem tudta megállítani, a cselsorozat után azonban nem volt szíve középre passzolni, inkább éles szögből megpróbált lyukat lőni Squizzi hasába.

Az 57. percben növelte előnyét az Inter: egy kis szöglet után Figo beívelését Squizzi ütötte középre, Samuel pedig a szerencsétlenkedő védők és kapus között a hálóba fejelt. A 64. percben Stankovic már sokkal mutatósabb, mondhatni parádés gólt szerzett: jobbról, nem igazán jó szögből, mintegy 22 méterről zúdította a labdát a jobb felső sarokba.

Padlóra került a Chievo, az olasz szokásokkal ellentétben azonban - még - nem állt le az Inter (talán mert mindössze egy olasz játékos volt a kék-feketék kezdő tizenegyében): a 70. percben Adriano mesterien nyesett Crespo elé, aki bár rosszul vette át a labdát, éles szögből is sikerült a hosszú sarokba továbbítania.

4-0, ez kiütés, és talán még a legelvakultabb Chievo-hívek sem gondolták, hogy képes lesz még talpra állni csapatuk. Pedig kis híján így történt. Előbb Pellisier szépített tizenegyesből a 77. percben, majd tíz perc múlva Tiribocchi fordult rá öt védő között, és tüzelt távolról a kapu baloldalába. A 88. percben Brighi csapott le egy a védőkön átpattanó labdára, és alakította ki az 4-3-as végeredményt.

Az Inter végül örülhetett, hogy a magabiztos diadalból legalább az egygólos előnyt meg tudta tartani. A három pontot azonban, ha számukra csúfos hajrá után is, de begyűjtötték a kék-feketék, így Roberto Mancini pozíciója valószínűleg újra megszilárdult a gyengébb szezonkezdés után, hiszen a Roma idegenbeli legyőzését követően a kötelező hazai feladatot is kipipálta csapata.

Serie A, 4. forduló:
Internazionale - Chievo 4-3 (1-0)
gól: Crespo (11., 70,.), Samuel (58.), Stankovic (64.), illetve Pellisier (77., 11-esből), Tiribocchi (86.), Brighi (88.)

Ascoli - Sampdoria 1-1 (1-0)
gól: Delvecchio (16.), illetve Del Vecchio (66.)
kiállítva: Falcone (55., Sampdoria)

Empoli - Palermo 2-0 (1-0)
gól: Saudati (28.), Almiron (54.)
kiállítva: Guana (86., Palermo)

SS Lazio - Atalanta 1-0 (0-0)
gól: Siviglia (69.)

AC Parma - AS Roma 0-4 (0-2)
gól: Montella (5.), Perrotta (46.), Rosi (55.), Aquilani (94.)

Reggina - Torino 1-1 (0-0)
gól: Modesto (56.), illetve Comotto (66.)

Siena - Cagliari 0-0
kiállítva: Portanova (64.)

Udinese - Fiorentina 1-0 (1-0)
gól:
Iaquinta (40.)

A másodosztályba száműzött Juventus egyre jobb formába lendül, s szombaton 4-0-ra verte a Modena együttesét. A torinóiak ezzel a 17 pontos büntetésükből négy forduló alatt tizet már ledolgoztak.