Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2006. szeptember 18-24.)

Ugyan ezúttal nem volt forduló a nemzetközi kupákban, de a topligás gárdák egy részének így is két meccse volt, lévén Olaszországban hétközi fordulóra került sor, Angliában és Franciaországban pedig a ligakupában léptek pályára a csapatok. Elsősorban azért a hétvégi teljesítmények alapján válogattunk, és remek teljesítményekben nem volt hiány.
Daniele Balli (olasz, Empoli): A Serie A-ban a múlt héten két fordulót is rendeztek, és a dupla játéknapon nem akadt jobb kapusteljesítmény, mint az Empoli portásáé, Ballié. A hálóőr különösen az Atalanta elleni idegenbeli meccsen villogott, de a listavezető Palermo ellen sem kapott gólt.
Miguel (portugál, Valencia CF): A hét vége legnagyobb rangadóján a spanyol élvonal két százszázalékos csapata találkozott, és hogy a barcelonai mérkőzés döntetlenre végződött, abban a legnagyobb szerepe a vendégek védelmének volt. A Valencia hátsó alakzatából elsősorban a jobbhátvéd Miguel emelkedett ki, aki még a támadásokhoz is gyakran felzárkózott, és egy ilyen előretörés során gólpasszt adott.Ibrahima Sonko (szenegáli, Reading FC): A Premier League újonca továbbra is remekül tartja magát a legjobbak között, és hat forduló után a hetedik helyen áll a bajnokságban. A Royals a hét végén a Manchester United ellen lépett pályára, és pontot rabolt a Vörös Ördögöktől, elsősorban a szenegáli középhátvéd remek játékának köszönhetően.Sebastiano Siviglia (olasz, Lazio): A római együttes is pontbüntetéssel kezdte a szezont, de két forduló után nem tudott faragni a levonásából - a múlt héten viszont mindkét bajnokiját megnyerte. A Lazio sem a Chievo Verona, sem az Atalanta ellen nem kapott gólt, és utóbbi találkozón Siviglia szerezte a mindent eldöntő találatot, de az osztályzatok alapján a veronaiak ellen játszott jobban.William Gallas (francia, Arsenal FC): A gall bekk viharos klubváltását követően az Ágyúsoknál is a védelem bal oldalán ragadt, de a jelek szerint az Arsenal színeiben ez egyáltalán nem zavarja. A Sheffield United ellen neki sikerült megtörnie a vendégek ellenállást, és megszerezte a vezetést csapatának - miközben a védőmunkájára sem lehetett panasz.
Maxi Rodríguez (argentin, Atlético Madrid): Sokáig úgy tűnt, hogy a Sevilla FC győzelmi sorozata a spanyol bajnokság negyedik játéknapján sem szakad meg, hiszen az andalúzok a 85. percig vezettek az Atlético otthonában. Ekkor azonban jött Maxi, és két góljával megfordította a találkozót.Mahamadou Diarra (mali, Real Madrid): A királyi gárda szurkolói kicsit fanyalogtak a nyáron, hogy legdrágább új szerzeményük egy védekező középpályás, de Diarra eddigi játékával máris kötönségkedvenccé vált. A Real Betis ellen is hatalmas mezőnymunkát végzett a középpályán, ráadásul ő fejelte a győztes találatot.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A londoniak középpályását az utóbbi időben meglehetősen sok, ráadásul jogos kritika érte, de most a Fulham FC ellen ismét régi formájában futballozott. John Terry hiányában övé volt a csapatkapitányi karszalag, és ez két gól szerzésére inspirálta.Wendel (brazil, Girondins Bordeaux): A gall klubot a nyáron több neves brazil középpályással is összehozták, de végül csak Wendel érkezett, aki Európában azért ismeretlenebb volt. Ricardo Gomes mester azonban nem vett zsákbamacskát, hiszen Wendel remekül beilleszkedett, és a hét végén kulcsszerepet vállalt abban, hogy a Girondins nyerni tudott az FC Lorient ellen.
Hernán Crespo (argentin, FC Internazionale): A Sampdoria elleni döntetlen után már kisebbfajta válságról beszéltek az Inter kapcsán, de a milánói klub a múlt héten két bajnoki győzelemmel bizonyította, hogy erről szó sincs. Az egyik főszereplő Crespo volt, aki az AS Roma elleni rangadón győztes gólt szerzett, a Chievo ellen pedig kétszer is betalált.Fred (brazil, Olympique Lyon): A lyoni együttes ellenállhatatlanul robog a francia bajnokságban, legutóbbi áldozata az előző szezon bronzérmese, a Lille OSC volt. A 4-1-es diadalból Fred két góllal, valamint egy fantasztikus, sarokkal adott gólpasszal vette ki a részét, amiért a L'Equipe a rendkívül ritka kilences osztályzattal jutalmazta.