Vágólapra másolva!
Becslések szerint egymillió eurós kárt okoztak azok a futballszurkolók, akik egymásnak estek a görög bajnokság vasárnap esti rangadója, a Panathinaikosz-PAOK Szaloniki meccs után.

Az athéni együttes 2-1-re nyert a Torghelle Sándort is foglalkoztató vendégek ellen, de az összecsapás nem ért véget a játéktéren, a rivális drukkerek ugyanis a stadion környékén utcaköveket és más tárgyakat dobáltak egymás felé. A közbeavatkozó rendőrök sem úszták meg: a randalírozók Molotov-koktélokkal és farudakkkal "köszöntötték" őket, miközben több autót is megrongáltak.

Az állami televízió beszámolója szerint a zavargások egészen a hajnali órákig tartottak. Négy szurkolót előállítottak. Torghelle Sándor végigjátszotta a mérkőzést, a 27. percben volt egy nagy helyzete, az 52. percben reklamálásért sárga lapot kapott.

* * *

Kis híján botrányba fulladt a Flamurtari-Teuta Durres futballmérkőzés az albán élvonalban. A találkozó 79. percében a játékvezető 11-est ítélt a vendégek javára, mire a feldühödött hazai hívek kőzáport zúdítottak a pályára, az edzői stáb pedig berohanva sérelmezte a döntést. A találkozót 12 percre megállító dulakodásban egy szurkoló pofon vágta az egyik partjelzőt, míg egy rendőrt vizespalackkal dobtak meg. A hatóságok végül elvezették a magukból kivetkőzött trénereket, a helyi polgármester lecsendesítette a tomboló tábort, és a Durres - az értékesített büntető révén - 2-1-es győzelemmel távozott.

MTI/[origo]