Vágólapra másolva!
A második forduló amolyan vízválasztó szokott lenni a Bajnokok Ligája csoportkörében, elvégre az a gárda, amely ezen játéknap után is pont nélkül áll, nem sok jóban bízhat a továbbiakban. Ebből a szempontból a sztárcsapatok közül kedden a Real Madrid győzelmi kényszerrel lép pályára a Dinamo Kijev ellen.

Az ukrán együttes ellen csak a sima győzelem az elfogadható a spanyolok számára, mivel Fabio Capello gárdája az Olympique Lyon otthonában egy 2-0-s vereséggel nyitott. Igaz, a szezonban eddig ez az egyetlen veresége a csapatnak, és csak az említett találkozón kapott egy gólnál többet. A tradicionális madridi játéktól eltérő, védekező stílus miatt Capello mester sok kritikát kap, de a madridisták eldönthetik, mit szeretnének: szép játékot, vagy győzelmeket - mert az utóbbi három évben egyikben sem bővelkedtek... A Dinamo az esélytelenek nyugalmával léphet pályára, a Steaua Bucuresti elleni hazai 4-1-es vereség után nem várnak sokat a gárdától. A románok viszont a jó nyitány után nagyon fogadkoznak, hogy elkapják az Olympique Lyont - utóbbi együttes azonban Európa talán legjobb formában lévő gárdája jelenleg, így a bukarestiek már egy döntetlennel is maximálisan elégedettek lehetnek.

Az F csoportban sorra kerülő Benfica-Manchester United találkozó pikantériáját az adja, hogy a két együttes az előző kiírásban is egy csoportban szerepelt, és a lisszaboniak akkor hazai pályán legyőzték a MU-t, elbúcsúztatva ezzel az angolokat a sorozatból. Ráadásul a Vörös Ördögök portugál szélsője, Cristiano Ronaldo, aki a Benfica helyi riválisánál, a Sporting CP-nél nevelkedett, felült a provokációknak, és mutogatni kezdett, amiért két meccsre eltiltották - ez éppen most jár le. A manchesteriek a jó szezonkezdet után kissé visszaestek, és valószínűleg egy pontért utaznak Lisszabonba, a Benficának viszont az FC Köbenhavn elleni döntetlen után győznie kellene. Ami a dánokat illeti, a koppenhágai alakulat a skót Celtic FC-hez látogat, amely a hét végi, Rangers FC elleni derbi megnyerése után lendületben van, és alighanem bedarálja az FCK-t.

A G csoportban eddig csak az Arsenal FC tudott meccset nyerni, és az Ágyúsok ezt a sorozatot a második körben is szeretnék folytatni az FC Porto ellen. A londoni gárdából Johan Djourou és Fredrik Ljungberg szereplése sérülés miatt kétséges, de Thierry Henry várhatóan visszatér a kezdők közé, aminél jobb hír nem is kell az Arsenal híveinek. Érdekesség, hogy a két együttes korábban még sohasem találkozott tétmérkőzésen, viszont az FC Porto még sohasem tudott nyerni Angliában - ez valószínűleg most sem változik. A csoport másik párharcán a pocsék formában lévő Hamburger SV (amely még nyeretlen ebben a szezonban) nem sok jóban reménykedhet az orosz CSZKA Moszkva otthonában: a hamburgiaknál Sascha Kirschtein eltiltása miatt a cserekapus, Stefan Wächter véd majd, és a holland játékmester, Rafael van der Vaart sem épült még fel a késő délután (18.30) megrendezésre kerülő meccsre.

A H betűjelű kvartettben tulajdonképpen rangadóra kerül sor, hiszen az AC Milan a Lille OSC-hez látogat, és a franciák annak ellenére bíznak a jó eredményben, hogy a hét végén sima vereséget szenvedtek az Olympique Lyontól. Igaz, Claude Puel mester a bajnokcsapat ellen pihentette Grégory Tafforeau-t és Michel Bastost is, vagyis a teljes balszárnyat. Az AC Milannál a hét végi, Livorno elleni döntetlen kissé visszavetette a pozitív hangulatot, ráadásul Paolo Maldini is kidőlt a sorból, de a rossonerók így is a győzelem reményében utaznak Franciaországba. A csoport másik két csapatának, az RSC Anderlechtnek és az AEK Athénnak a találkozója magyar szempontból különösen érdekes, hiszen mindkét együttes keretében van magyar focista - más kérdés, hogy a hét végi bajnokin sem Juhász Roland, sem pedig Tőzsér Dániel nem lépett pályára.