Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2006. szeptember 25.-október 1.)

Újabb olyan hét van mögöttünk, amelyen az európai kupamérkőzések és a bajnoki találkozók miatt a legnagyobb sztároknak kettős terhelésben volt része, és ez álomcsapatunkon is tükröződik. A világválogatottba csak két olyan futballista került be, akinek a múlt héten csak egy meccse volt, a többiek két összecsapáson bizonyítottak.
Gianluca Pagliuca (olasz, Ascoli): A veterán hálóőr egyévnyi másodosztálybeli szereplés után tért vissza a Serie A-ba, és a hét végén az Udinese elleni bajnokin megmutatta, hogy érdemes volt őt szerződtetni. Pagliuca ugyanis bravúros védések egész sorát mutatta be, amivel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csapata megússza kapott gól nélkül, és pontot szerezzen Udinében.
Massimo Oddo (olasz, Lazio): A római együttes is pontlevonással kezdte a Serie A-t, és az első fordulókban nem is sikerült közelebb jutni a pozitív mérleghez, de az utóbbi hetekben már megindult felfelé a gárda. A hét végén a Torino ellen idegenben nyert 4-0-ra az együttes, és a jobbhátvéd Oddo kétszer is eredményes volt.Alekszandar Vaszoszki (macedón, Eintracht Frankfurt): A frankfurtiak két 2-2-es döntetlent is játszottak a múlt héten, ám míg a Bröndby elleni iksz továbbjutást jelentett a csapat számára az UEFA-kupában, addig a bajnokságban a HSV elleni hazai pontosztozkodás csalódás volt. Vaszoszki mindenesetre a nemzetközi porondon kétszer is betalált, a bajnokin pedig gólpasszt adott.André Luiz (brazil, AS Nancy): A francia klub története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a Schalke kiverésével bejutott az UEFA-kupa csoportkörébe, majd a hét végi bajnokiját is megnyerve a harmadik helyre jött fel a tabellán. A brazil bekk, André Luiz mindkét meccset végigjátszotta, és a nemzetközi porondon gólt is szerzett.Gonzalo Castro (spanyol, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak hispán futballistája a sokoldalúság mintaképe: pályafutása során volt már középpályás, jobbhátvéd, a múlt héten pedig a Bayer mindkét összecsapásán balhátvédként szerepelt. Az FC Sion elleni UEFA-kupa-mérkőzésen sem futballozott rosszul, de a Schalke elleni bajnokin egyenesen remekelt, és két góljával jelentősen hozzájárult csapata győzelméhez.
Fábio Simplício (brazil, Palermo): A szicíliai együttes ott van a csoportkörben az UEFA-kupában, pedig ehhez az argentinokkal felturbózott West Ham Unitedet kellett kivernie. A londoniak elleni visszavágón a brazil középpályás két gólt szerzett, és a mezőny legjobbja volt, de a hét végi, Chievo Verona elleni bajnokin is rendkívül hasznosan futballozott.Stefano Morrone (olasz, Livorno): A talján kiscsapat története legszebb napjait éli, hiszen az UEFA-kupában ott lesz a csoportkörben, a bajnokságban pedig jelenleg a nyolcadik helyen áll. Az együttes mindkét múlt heti találkozóját 1-0-ra nyerte, és Morrone mind az osztrák FC Superfund, mind a Messina ellen kiemelkedett a mezőnyből, utóbbi találkozón gólpasszt is adott.Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): A lyoniak brazil középpályása gyengébb formában kezdte az idényt, de mostanra maximálisan felpörgött, és ismét kulcsfigura a francia bajnokcsapatnál. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Steua Bucuresti elleni BL-meccsen csapata mindhárom gólját ő készítette elő.Raúl (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda új mestere, Fabio Capello a klub élő legendáját nem a megszokott posztján szerepelteti, hanem a középpálya bal oldalán, de a jelek szerint Raúl egyre jobban érzi magát ebben a szerepkörben. A játékos a múlt héten háromszor is eredményes volt, kétszer a BL-ben, egyszer pedig a városi derbin az Atlético ellen.
Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea FC): A londoniak támadói közül egyelőre nem Andrij Sevcsenkónak, hanem Drogbának megy jobban a gólszerzés, az afrikai focista a múlt héten is kitett magáért. A Levszki Szófia elleni BL-meccsen mesterhármast vágott, majd az Aston Villa elleni bajnokin is ő szerezte csapata gólját.David Villa (spanyol, Valencia CF): Továbbra is fantasztikus formában van a spanyol klub csatára, aki nem csak a gólszerzésben, hanem az előkészítésben is jeleskedik. Ezt a múlt héten is bizonyította, elvégre az AS Roma elleni BL-meccsen maga is betalált, és egy asszisztot is adott, majd a hét végén a Gimnastic ellen megismételte ezen teljesítményét.