Vágólapra másolva!
A Puskás Ferenc-stadionban szombaton nemzeti tizenegyünknek lehetősége nyílik arra, hogy Törökország legyőzésével - a norvégok elleni hazai fiaskó és a boszniai bravúr után - előrébb kerüljön a 2008-as Európa-bajnokság C jelű selejtezőcsoportjában. A siker természetesen az egyéni teljesítményeken is múlik, tekintsük át, hogyan is szerepeltek a keret tagjai a hét végi bajnoki küzdelmek során.

A Borsodi Ligában az MTK szoros mérkőzésen három gólt rúgott a Vác vendégeként, begyűjtötte a három pontot és átvette a vezetést a bajnokságban. Czvitkovics Péter kezdőként szerepelt csapatában, ám ezúttal nem nyújtott kiemelkedőt.

Debrecenből Halmosi Péter, Kiss Zoltán és a Lőw Zsolt helyére behívott Leandro is tagja a törökök ellen készülő keretnek. A Loki hazai pályán (Ibrahim Sidibe triplájával) 3-1-re verte a Fehérvárt, és második helyen áll a tabellán. Mindhárom labdarúgó végigjátszotta a találkozót, Leandro különösen jól teljesített, a védekezés mellett a támadásokból is aktívan kivette a részét.

A Polonkai Attilát is soraiban tudó REAC sereghajtóként döntetlent ért el Pécsett. A rákospalotai gárda a balszerencsének és egy kapushibának "köszönhetően" továbbra is nyeretlen a bajnokságban, ám Polonkaira nem lehetett panasz a középpályán.

Hétfő este, a nyolcadik forduló záró mérkőzésén a ZTE Sopronba látogatott, és győzelmével ismét vezeti a tabellát. A Sopron válogatottja, Horváth András visszafogottan futballozott, míg a vendégeknél Sebők Vilmos és Molnár Balázs is sokat dolgozott, és magabiztosan játszott.

A Bundesligában szereplő légiósaink közül elsőként kell említeni Dárdai Pált, aki stabil kezdő a Herthában. A berliniek búcsúztak az UEFA-kupától, viszont a bajnokin döntetlent játszottak a Stuttgarttal, így holtversenyben (öt csapat áll az élen tíz ponttal), jobb gólkülönbségüknek köszönhetően újra vezetik a német bajnokságot. Szabics Imre csapata, a Mainz pontot mentett Nürnbergben. A csatár felépült sérüléséből, ám a hétvégén még nem kapott játéklehetőséget, így nincs igazán játékban.

Huszti Szabolcs jelenleg az egyik legjobb formában lévő magyar játékos, remekül focizik a Hannover színeiben, a legutóbbi játéknapon Dortmundban megszerezte első találatát (Forrás: [origo]) a Bundesligában. Huszti góljával a meccs végeredménye 2-2 lett, edzője is elismerően beszélt teljesítményéről. Jó játékára szombaton is szükség lesz.

Angliában Király Gábor csapata, a Crystal Palace 1-1-es döntetlent ért el a Hull City otthonában. Király a mérkőzésen végig védett a londoniak kapujában. A Palace az ötödik helyen áll. A Premier League-ben Fülöp Mártont edzője a hét végén sem nevezte a Portsmouth elleni, 2-1-re megnyert mérkőzésre. A Tottenham tizennegyedik az angol bajnokságban, Fülöpre egyelőre csak harmadik számú kapusként számít a londoniak holland edzője, Martin Jol.

Válogattunk jó teljesítményének talán legfontosabb tényezője Gera Zoltán formája, jó játéka. A West Bromwich Albion utolsó meccsén hosszú ideig emberhátrányban játszva egy négyest rúgott a Leedsnek. A magyar középpályás ezúttal nem talált a kapuba.

Belgiumban Juhász Roland sérülése is rendbejött, és bár a Bajnokok Ligájában még nem szerepelt az Anderlechtben, a hét végén három percet már a pályán tölthetett a forduló rangadóján a Genk ellen. A mérkőzést 4-1-re a Genk nyerte, így Juhászék mostani legyőzőjük mögött második helyen állnak a tabellán. Vanczák Vilmos csapata, a Sint-Truiden győzni tudott legutóbb, és a magyar védő jó formában futballozott.

A PSV Eindhoven szerdán a Bajnokok Ligájában nyert a Bordeaux ellen, míg a bajnokságban a Heerenveen vendégeként gól nélküli döntetlent ért el, Fehér Csabát azonban nem küldte pályára edzője, Ronald Koeman.

Tóth Balázs számára nem szokatlan, hogy törökök ellen kell bizonyítania, hiszen biztos kezdőjátékosnak számít az Erciyessporban. A csapat mindössze egy megnyert mérkőzéssel utolsó előtti helyen áll a török bajnoki pontvadászatban.

A spanyol másodosztályban szereplő Poli Ejido magyar védője, Éger László a hétvégi bajnokin is szóhoz jutott csapatában, amely a tabella második felében tanyázik. Éger egyre inkább bejátssza magát csapatába.

A csatárok közül Sowunmi Thomas meccshiánnyal küszködik, mivel klubjával, a cseh FC Slováckoval máig lezáratlan vitás ügyei vannak. Így számára a tétmérkőzéseket a válogatottban való fellépés jelenti. Az osztrák Pasching együttesénél Kabát Péter hét közben kezdőként lépett pályára az UEFA-kupában a Livorno ellen, a párharc az olaszok továbbjutásával zárult. Kabát ezen a meccsen nem szerzett gólt.

Görögországban Torghelle Sándor is egyre több lehetőséget kap a PAOK gárdájában, azonban egy ideje ő sem képes a kapuba találni. Egy Törökország elleni válogatott mérkőzés ideális alkalom lenne a góllövő forma visszanyerésére, szombaton ugyanis csak a győzelem tarthatja életben továbbjutási reményeinket, ehhez pedig mindenképp gólt kell rúgni.

A biztonsági tartalékok közül Rajczi Péter kezd formába lendülni, az előző idény gólkirálya szombaton gólt lőtt Pakson, ez egy pontot jelentett az Újpestnek. Az MTK kapusát, Végh Zoltánt kétszer is mattolták Vácon, de sok dolga nem akadt, nem ő tehetett arról, hogy ez a találkozó a vártnál szorosabb eredménnyel zárult. Komlósi Ádám a kilencven perc során végig tagja volt a Fehérvárt 3-1-re verő Debrecen védelmének. A zalaegerszegi Ferenczi Istvánt éppen Waltner Róbert váltotta hétfő este Sopronban, előbbi ezúttal csak egy lesgólig jutott, míg utóbbi csak pár percet töltött a pályán.

Pető Zoltán az FC Brusselsszel 1-0-s vereséget szenvedett a belga bajnokságban. A magyar játékos végig a pályán volt, klubja a táblázat tizenkettedik helyét foglalja el nyolc mérkőzésen szerzett tíz pontjával. Simek Péter csapata, az FCU Poli jelenleg ötödik helyezett a román első osztályban, a temesvári együttes a legutóbbi fordulóban - a magyar középpályás nélkül - 2-1-re legyőzte idegenben a Ceahlaul csapatát. A dobogótól mindössze három pont választja el Simekéket.

Konkoly Gábor