Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2006. október 2-8.)

A hét vége a válogatott mérkőzések jegyében telt el: Európában a kontinensviadal selejtezőit rendezték, és ezen kívül pár barátságos mérkőzésre is sor került. Álomcsapatunkba elsősorban a tétmérkőzésekről válogattunk, de ketten azért a tét nélküli összecsapásokról is be tudtak kerülni.
Jane Nikoloszki (Macedónia): A macedón együttes már egy hónappal ezelőtt is alaposan megnehezítette az angolok dolgát, de akkor hazai pályán még kikapott 1-0-ra. Most viszont Manchesterben pontot szerzett a háromoroszlánosok ellen, köszönhetően nagy részben Nikoloszki kapusnak, aki több ízben is bravúrral hárított.
Massimo Oddo (Olaszország): A squadra azzurra a vébédöntő óta lejátszott három mérkőzéséből egyet sem nyert meg, így az ukránok ellen győzelmi kényszer volt a gárdán - de a taljánok ettől nem görcsöltek be, hanem 2-0-ra legyőzték az ukránokat. A meccs egyik legjobbja a jobbhátvéd Oddo volt, aki sokat ment előre, a tizenegyesnél pedig megőrizte higgadtságát.Gary Caldwell (Skócia): A skótok két győzelemmel kezdték ugyan az Eb-selejtezőket, de ezeket a csoport gyengébb gárdái ellen érték el, így az első komoly erőpróba a franciák elleni hazai találkozó volt. Nos, a gallok ellen folytatódott a győzelmi sorozat, a mérkőzés főhőse pedig a középhátvéd Caldwell volt, aki amellett, hogy alapfeladatát remekül oldotta meg, a találkozó egyetlen gólját szerezte.Tony Popovic (Ausztrália): A Brisbane-ben rendezett Ausztrália-Paraguay összecsapáson a két gárdából összesen öt labdarúgó búcsúzott a címeres meztől, és a búcsú Popovicnak sikerült a legjobban. A horvát származású bekk ugyanis a hajrában gólt fejelt, és ekkor úgy tűnt, hogy győztes találatot ért el - más kérdés, hogy a folytatásban a paraguayiak ki tudtak egyenlíteni.Dorin Goian (Románia): Keleti szomszédunk Fehéroroszországot fogadta Bukarestben, és a románok gyorsan kétgólos előnyhöz jutottak, ám a beloruszok hasonló gyorsan szépítettek, így maradt izgalom a folytatásra. A hazaiak szerencséjére azonban a Goian által vezényelt védelem kiválóan zárt, ráadásul a Steaua hátvédje a második félidőben be is talált.
Cristiano Ronaldo (Portugália): A luzitánok szélsője remekül futballozik mostanában, és kiváló manchesteri formáját a válogatottra is átmentette. Az azeriek ellen a portugál együttes motorja volt, és Luis Felipe Scolari csapata elsősorban az ő pazar játékának köszönhetően nyert magabiztosan 3-0-ra - Cristiano Ronaldo maga két gólt vállalt.Marek Mintál (Szlovákia): A hét végi selejtezők egyik legnagyobb meglepetése a szlovákok magabiztos walesi győzelme volt. Északi szomszédunktól elsősorban a két nürnbergi légiós, Robert Vittek és Mintál villogott, utóbbi a középpályáról indulva két pazar gólt is szerzett - mindkét alkalommal a tizenhatoson kívülről talált be.Steve Davis (Észak-Írország): A brit együttes a spanyolok elleni hazai győzelem után Dániában szerzett értékes pontot. A sikernek számító gól nélküli döntetlenhez nagy védőmunkára volt szükség a csapat részéről, és elsősorban a középpályás Davis hatalmas futómennyisége, valamint az általa szerzett rengeteg labda volt az eredmény kulcsa.Bastian Schweinsteiger (Németország): A Nationalelf a hét végén nem selejtezőt, hanem csak barátságos mérkőzést játszott, mégpedig Grúzia ellen, és a germán gárda sima 2-0-s győzelmet aratott. A müncheni középpályás Schweinsteiger az első félidőben maga volt eredményes, majd a második játékrészben gólpasszt adott Michael Ballacknak.
Mladen Petric (Horvátország): A horvát együttesnek nem volt nehéz dolga Andorra ellen, és a végeredmény 7-0-s győzelem lett, amelyből Petric négy találattal vette ki a részét - márpedig egy mesternégyes még egy ilyen képességű ellenféllel szemben is nagy bravúr. Az FC Baselben légióskodó csatár egyébként Svájcban született, és akár helvét válogatott is lehetne - de ő a horvátokat választotta.Mihalisz Konsztantinu (Ciprus): A szlovákok walesi diadalánál csak Ciprus Írország elleni győzelme volt a nagyobb szenzáció a hét végén. A szigetország csapata öt gólt vágott az írek ellen, és ebből az első számú ciprusi támadónak számító Konsztantinu kettőt vállalt, de egy harmadik találatot is ő készített elő.