Vágólapra másolva!
A norvég bajnokságban a Rosenborg BK több mint egy évtizeden keresztül egyeduralkodónak számított. Hosszú idő után először 2004-ben a Valerenga IF szorította meg a címvédőt, és amikor az RBK két egymást követő bajnokin is vereséget szenvedett, akkor Lerkendal stadionhoz közeli templom lelkésze, bizonyos Lars Sperre úgy gondolta, hogy itt az ideje magasabb erőkhöz folyamodni segítségért.

Az egyik misén a tisztelendő azért imádkozott, hogy a Rosenborg megszerezze sorozatban 12. aranyérmét, és ezt azzal magyarázta, hogy a csapat szenved, márpedig a szenvedőknek szükségük van az imára.

Tette azonban nem maradt válasz nélkül, hiszen Oslo Valerenga kerületében egy másik tiszteletes, bizonyos Einar Gelius viszont azon munkálkodott, hogy egy hálaadó misét hozzon össze, amennyiben a helyi gárda végezne az élen. "A csapatnak jól megy a játék, ami sok embernek örömet okoz, és ezért hálát kell adnunk Istennek" - fejtette ki Gelius.

A dolog egyébként kisebbfajta teológiai vitát váltott ki Norvégiában, hiszen egy helyi teológiaprofesszor szerint az ilyen típusú imák nem illendőek. "Azért imádkozni Istenhez, hogy egy futballcsapat nyerjen, véleményem szerint kisebbfajta istenkáromlással ér fel. Magam is nagy drukker vagyok, és szeretném, hogy a Viking Stavanger jól szerepeljen, de sohasem jutna eszembe, hogy ezért az Úrhoz fohászkodjak" - mondta a tudós.