Vágólapra másolva!
A női labdarúgás manapság egyre népszerűbb sportágnak számít, és valamennyi kontinensen előszeretettel űzik, amire ékes bizonyíték volt a minap Guatemalában rendezett helyi futballtorna.

Az esemény azonban nem múlt el botrány nélkül, hiszen a szervezők az egyik csapatot, a Stars of the Line nevű együttest az első mérkőzést követően (amelyet a gárda 5-2-re elveszített a Blue Devils ellen) kizárták a küzdelmekből.

A szervezők arra hivatkoztak, hogy a csapat tagjai túlságosan is durván beszéltek és sokat káromkodtak a 90 perc alatt, ám az együttes csapatkapitánya, bizonyos Valeria szerint az igazi indok az volt, hogy a gárdát egytől egyig prostituáltak alkotják. Az ország fővárosában, Guatemala Cityben található piros lámpás negyedében, a Train Line-ban közel 200 hölgy közül választották ki a focicsapatot, ami azonban nem nyerte el a szervezők tetszését.

"Ez diszkrimináció. Az, hogy prostituáltak vagyunk, nem jelenti azt, hogy agresszívak lennénk, sőt, éppen nekünk kell a legfegyelmezettebbnek lennünk" - mondta Valeria.