Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 9. fordulójában dominálnak a hazai csapatok, a Fehérvár pénteki győzelme után a Diósgyőr, az MTK, a Győr és a REAC is otthon tartotta a három pontot.

Borsodi Liga, 9. forduló:
Diósgyőr - Vác 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 3000 néző
v.: Pánczél K.
Diósgyőr: Szalma - Katona V., Mogyorósi, Elek, Farkas V. - Sipeki, Vitelki, Foxi, Szögedi (Halgas, 60.) - Binder (Faggyas, 72.), Douva (Simon, 84.)
Vác: Köteles - Kunzo, Udvari, Kovács P., Gáspár - Makrai, Rusvay (Vén, 78.), Svintek, Laskai (Kulcsár, 25.) - Sinkó, Palásthy (Szabó V., 60.)
gól: Binder (29.)
sárga lap: Elek (53.), Sipeki (83.), illetve Kunzo (32.), Sinkó (89.)

7. perc: A kiugró Foxi hiába lőtt a hálóba, a bíró les miatt nem adta meg a gólt.

13. perc: Foxi ezúttal fejjel talált be, ám Pánczél most a kapus támadása miatt ítélt kifelé szabadrúgást.

29. perc: Douva a kapunak háttal állva passzolt Bindernek, aki 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

44. perc: Sipeki beadása után Douva óriási helyzetben nem találta el a labdát.

70. perc: Halgas középre adott labdáját Foxi félfordulattal lőtte kapura, Köteles nagyot vetődve a bal kapufára tolta a lövést.

Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, ám sokáig csak érvénytelen gólokig és helyzetekig jutottak a piros-fehérek. Fél óra elteltével góllá érett a diósgyőri fölény, ám ezután sem változott a játék képe, a vendégek mindössze két szögletig jutottak.

Fordulás után szabadrúgásokból veszélyeztettek a váciak, ám komoly helyzete továbbra is csak Csank János gárdájának volt. A kevés eseményt hozó találkozón az összecsapást végig kezében tartó Diósgyőr végül megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

(Mobilpress)